Es firma un conveni col·laborador entre l’IRTA i EL FCAC

 

Amb l’objectiu de deixar constància dels interessos comuns entre la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) I l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), en matèria de R+D+I i de la voluntat de mantenir la relació de col·laboració, el passat divendres 29 de març la consellera Teresa Jordà, la consellera D’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, com a presidenta d’IRTA, i Ramon Sarroca, com a president FCAC, han signat un conveni per promoure la transferència tecnològica del coneixement, la recerca i la innovació en l’àmbit agroalimentari.

 

“Hem de ser capaços de crear valor afegit”

CONVENI_01

Durant l’acte, Teresa Jordà ha volgut destacar la importància de la coordinació de la transferència tecnològica; “si incorporem els resultats de la recerca en empreses agroalimentàries, forestals i pesqueres coordinadament amb les cooperatives milloren competitivitat del sector i de les nostres comarques, i també la sobirania alimentària, i, per tant, hi guanyem com a país”.

 
A més, ha explicat que “les cooperatives tenen un paper essencial en el desenvolupament econòmic i social del món rural per la seva vinculació directa al territori propi i pels valors sota els quals operen, basats en principis solidaris”. I, “hem de ser capaços de crear un valor afegit als nostres productes perquè això ens ajuda a crear dinamisme, activitat i oportunitats al món rural”.

 

Altres convenis col·laboradors

 

No és la primera vegada que se signa un conveni de col·laboració entre aquestes dues entitats, ja en 2008 i 2012 es va produir pactes com a aquest, i, gràcies a l‘èxit en àmbits com la millora del benestar animal del sector porcí o el tractament de dejeccions ramaderes i compostatge, s’ha decidit continuar amb aquesta relació col·laborativa.
Aquest cop el conveni té una durada de 4 anys des del moment de la signatura.

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat