Cowocat_Rural entre els 25 nominats als premis Rural Inspiration

El coworking es defineix com un espai de treball compartit i inspirador que impulsa i fomenta la co-creació, on sempre hi ha algú que es preocupa per crear comunitat i valor afegit.premis_01

 
Quan llegim aquesta definició al cap només ens ve a la ment oficines, o llocs de treball on es necessita un grup de treball gran per poder fer les tasques, però, havíeu pensat en el treball rural?

Cowocat_Rural

Doncs, a Catalunya s’ha creat el projecte de cooperació “Cowocat_Rural” amb l’objectiu d’impulsar la creació d’activitats laborals a les zones rurals i promoure el coworking i el teletreball a les zones participants. El projecte està pensat per aconseguir atreure a treballadors joves i qualificats a aquestes zones rurals i fer front a la immigració. El que intenta és atreure a professionals a les xarxes creades i aconseguir que ells mateixos realitzin espais de treball basats en el coworking.

 
L’impulsor del projecte és el Grup d’Acció Local Consorci Internacional d’Iniciatives Socioeconòmiques i després de ser seleccionats d’entre 11 Grups d’Acció Local (GAL) pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, és un dels nominats als premis europeus Rural Inspiration.

Els premis Rural Inspiration

premisEn els premis Rural Inspiration, se seleccionen a 25 candidats on es reconeixen les iniciatives inspiradores finançades pel Fons Europeu Agrícola per al Desenvolupament Rural (FEADER).

 

Aquests són una iniciativa de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural, i les categories on participen els 25 projectes seleccionats són:

  • Millora a la competitivitat de les zones rurals
  • Medi ambient i acció climática
  • Revitalització rural
  • Inclusió social
  • Leaderi comunitat de desenvolupament local.

L’11 d’Abril serà el dia que, mitjançat un jurat d’experts, es realitzarà l’entrega de guardons a Brussel·les, atorgant el reconeixement al valor del treball i desenvolupament rural.

 

Vols més? Et recomanem aquesta noticia.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

 

fira-apat