Bacallà a la catalana

 

Aquesta setmana portem una recepta molt consistent, però a la vegada molt fàcil de fer. Només hauràs d’emprar una estona però, el resultat és extraordinari!

Ingredients:bacalla

  • 3 trossos de bacallà dessalat
  • 1 ceba (la picarem per cuinar)
  • 4 tomàquets (els ratllarem)
  • 50 g de panses
  • 30 g de pinyols
  • 2 cullerades de sucre
  • Farina
  • 1 fula de llorer
  • Sal
  • Pebre negre
  • Oli

Elaboració:

  1. El primerque farem serà preparar tots els ingredients. Picarem la ceba, ratllarem els tomàquets i posarem les panses en aigua tèbia durant aproximadament una hora.
  2. Agafarem el bacallà i l’enfarinarem. Quan tinguem els tres trossos llestos, els ficarem en una paella una mica profunda i afegirem una mica d’oli. Els daurarem i els traurem amb molta cura que no es trenquin.
  3. Arriba el moment de fregir la ceba, podem utilitzar el mateix oli i així aprofitar-lo.
  4. Ficarem també el tomàquet, el sucre i el llorer.
  5. Deixarem que tota la barreja es cogui fins que quedi una textura consistent i espessa.
  6. Per últim, afegirem el bacallà, les panses que havien estat en remullo, i els pinyols.
  7. Deixarem que es facin durant aproximadament uns 10 minuts.

i…. JA ESTARIA!

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat