Filet de vedella amb salsa d’ametlles

El filet de vedella té moltes formes de cuinar-se; a la planxa, al forn, a la barbacoa amb amics… però no és increïble el moment d’agafar un tros de pa i sucar a la salsa?filet

Ingredients

 • 1 filet de vedella per cada comensal
 •  15 -20 ametlles torrades
 •  ½ litre de nada líquida per cuinar
 •  Concentrat de carn
 •  Sal
 •  Pebre
 •  Oli

Elaboració

 1.  Agafarem el filet i el tallarem en petits trossos. Hem aconsellat posar un filet per a cada comensal, però depenent de la mida d’aquest i de la gana que tingueu podeu afegir més o menys carn.
 2.  El que farem amb aquests filets és marcar-los una mica al foc. Per fer-ho, agafarem una paella i la posarem al foc, li afegirem una mica d’oli, i quan aquest estigui calent serà el moment de posar la carn.
 3.  Deixarem els filets mig fets i ens posarem a fer la salsa.
 4.  Agafarem les ametlles i les triturarem amb un morter. Agafarem una altra paella i barrejarem les ametlles amb la nata líquida per cuinar i el concentrat de carn (no posar massa concentrar sinó el gust d’ametlla desapareixerà). Mantindrem la barreja en moviment mentre es trobi al foc, fins a aconseguir la textura desitjada. Aconsellem que la salsa no estigui ni molt líquida ni molt espessa. A mesura que vagi agafant textura anirem afegint sal i una mica de pebre.
 5.  Quan la salsa estigui en el punt que ens agrada, serà el moment d’afegir els filets de vedella que havíem marcat al principi i deixarem que es faci del tot.

I… Ja el tenim!!!

Només faltarà afegir-li una guarnició com per exemple, arròs, verdures, patates fregides, etc.

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat