El comerç il·legal d’estris per la captura de fauna

Arriba la notícia de què els agents rurals alerten de la il·legalitat de la compra, venda o tinença d’estris o armes per la captura d’animals. En cas de tenir un d’aquests estris, recorden que s’estaria cometent un acte il·lícit i es castigaria amb una pena de presó.

Il·legalitat dins la xarxailegalitat

Se sap que, aquest comerç està creixent gràcies a Internet, però, la notícia ha arribat gràcies a la denúncia del cos que conforma els Agents Rurals (els mateixos que alerten sobre aquesta pràctica il·legal). La denuncia, acusa diferents proveïdors d’estris i arts de captura de fauna il·legal com ara xarxes japoneses o invisibles, gàbies parany tipus balancí, gàbies parany tipus ballesta o paranys tipus cep.
 

Davant d’aquesta situació, el cos d’Agents Rurals, efectuen tasques de vigilància i control (tal com dictamina la Llei del Cos d’Agents Rurals, de policia administrativa i judicial sobre la protecció dels animals). Gràcies a aquesta gran investigació s’han trobat dins de diferents portals d’Internet, anuncis on es venien estris il·legals no regulats per la legislació actual.

Normativa empleada

Els Agents rurals recorden que la compra i tinença d’aquests estris il·legals per realitzar captures d’animals, segons la normativa, serà sancionat amb multes que poden arribar fins als 3.000 euros, però, en cas de ser utilitzats també, s’estaria efectuant un delicte penal amb possibles sancions que poden arribar als 2 anys de presó.
 

Aquesta afirmació queda recollida dins la normativa europea, a través de la Directiva relativa a la conservació de les aus silvestres i la Directiva relativa a la conservació dels hàbits naturals i de la fauna i flora silvestres, a més, també es recull dins la normativa estatal i catalana de protecció dels animals, que prohibeix, com ja hem dit abans, la tinença, utilització i comercialització d’estris i o armes de captura de fauna.
 

Ara, tota aquesta informació queda en mans del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que seran els encarregats de tramitar les sancions.

 

Vols més? Et recomanem aquesta noticia.

 

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat