Menjablanc de Reus

Un dolç mai li fa mal a ningú, però, si cal morir per menjar un dolç, si us plau, que em portin al cel però amb un d’aquests a la mà!

Ingredients

  • 200 g d’ametlles moltes
  • 200 g de sucre
  • 1 branca de canyella
  • 1 llimona
  • Sal
  • 1 l d’aigua
  • 3 fulles de gelatina

Elaboració

  1. Agafarem la llimona i li traurem la pell. No la llenceu perquè serà una part molt important de la recepta.
  2. Posarem aigua a bullir, i, quan aquesta estigui calenta, ficarem la pell de la llimona que havíem tallat en el pas anterior. A més, afegirem la canyella i la sal. Deixarem que es cogui durant uns 5 minuts, i després colarem l’aigua perquè quedi totalment net i sense cap mena de restes.
  3. Agafem les ametlles i les barregem amb el líquid que havíem fet abans. Deixarem que es refredi i o ficarem al frigorífic tota la nit.
  4. Quan hi hagi passa’t tota la nit, traurem la barreja del refrigerador i tornarem a passar-lo pel colador. Quan ja ho tinguem separat, agafarem el líquid i l’escalfarem.
  5. Per un altre costat, agafarem les làmines de gelatina i les hidratarem. Quan estigui totes hidratades les posarem en el mateix recipient on tenim la llet d’ametlles escalfant-se i les barrejarem bé.
  6. Un cop la gelatina s’hagi dissolt, el postres estaria acabat. Agafarem els recipients on vulguem servir-lo, els abocarem i els deixarem refredar, ja que aquest plat es menja fred.
  7. Si us ha sobrat canyella, podeu utilitzar-la com a decoració del plat o fins i tot posar-li una mica de canyella en pols.

 

menjablanc_03

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat