Pasta al dente amb ceps i tòfona negra

Us enredorteu que fa unes setmanes vam parlar al blog de la fira que se celebra a Vic en honor a la tòfona negre? El trufforum 2019!! Potser alguns de vosaltres vau ser-hi, i per això hem pensat que era bona idea incorporar al nostre receptari una recepta amb aquest ingredient.: PASTA AMB CEPS I TÒFONA NEGRE.

Ingredientstòfola_01

–         25 g de pasta (pot ser la que més us agradi)

–          350 g de ceps

–          5 g de tòfona negra

–          1/2 ceba

–          2 grans d’all

–          1 got de vi blanc

–          200 ml nata liquida per cuinar

–          Oli d’oliva

–          Sal

Elaboració

 

  1. Per començar posarem l’aigua per fer la pasta, a bullir. Quan estigui calenta, ficarem la pasta i deixarem que es faci.
  2. Mentrestant, començarem a fer el sofregit.
  3. Agafarem els ceps, l’all i la ceba, i els tallarem en trossets petits. Després, els posarem a sofregir amb una mica d’oli.
  4. Quan estigui en el seu punt, ratllarem la tòfona per sobre i ho barrejarem tot.
  5. Finalment, afegirem la nata líquida, baixarem el foc i mourem la salsa fins que agafi una textura cremosa.
  6. Durant el temps que hem estat fent la salsa, la pasta s’haurà d’haver estat coent.
  7. Quan considerem que la pasta es troba al punt que a nosaltres ens agrada, la retirarem del foc, l’escorrerem i la posarem a un altre recipient. Per tal que la pasta quedi millor, es pot afegir un raig d’oli o una mica de mantega un cop s’ha tret tota l’aigua.
  8. En aquest moment el plat ja estaria acabat, només romandria servir-lo en els plats barrejant la pasta amb la salsa que havíem fet.
  9. Si voleu, per acabar el plat, es pot ratllar una mica més de tòfona en cada un dels plats.
  10. I …

LLESTOS PER MENJAR!

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat