Impulsen els productes catalans

catalans_01

 

Heu escoltat mai el terme de productes de proximitat? Aquests, són productes que tenen molt en compte la distància de producció, l’estacionalitat i la qualitat.

 

El 8 de gener es va crear un nou segell, regulat pel decret 24/2013, per garantir el reconeixement de tots els productors de productes de proximitat i a més aportar-los valor afegit.

Venda de proximitat

Però, què és la venda de proximitat? Es denomina venda de proximitat a la venda de productes agroalimentaris procedents de l’entorn natural o com a resultat d’un procés de transformació a favor del consumidor final, amb o sense la intervenció d’una persona.

 

Aquest concepte, que va néixer l’any 1980 a Itàlia amb el moviment Slowfood, pretén:

 

  • Reduir l’impacte mediambiental
  • Ajudar a la viabilitat econòmica de les PIMES del sector agroalimentari
  • Reduir els costos energètics respecte als transports que es requereixen per les exportacions

La venda de proximitat, a més d’afavorir als productors catalans, també incrementa els beneficis dels consumidors. Cada cop està més present la cultura alimentària, i cada cop és més gran la demanda de productes 100% BIO. Amb la venda de proximitat garantim el coneixement real de la procedència dels aliments, guanyant a la vegada qualitat en els productes i viabilitat de les explotacions dels mateixos productors.

 

Els productors de proximitat s’identifiquen amb un logotip, el qual indica:catalans

 

  • El decret regulador
  • El suport de la Generalitat de Catalunya
  • El tipus de venda: directe o de circuit

Fira Àpat

 

Fira Àpat, va néixer l’any 2015 amb l’objectiu de donar suport a la producció catalana i als productes de proximitat. La fira vol que aquests productes estiguin a les cases de tots els consumidors, i que cada any les xifres de venda augmentin de manera exponencial.

 

És per això que la fira es compromet cada any amb els productors catalans per crear una trobada amb la resta de productors, botigues, hotels, vinoteques, restaurants, consumidors finals… és una oportunitat per crear relacions professionals i acords de col·laboració per impulsar entre tots els PRODUCTES CATALANS!

 

Vols més? Et recomanem aquesta noticia.

 

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat