Comencen les inspeccions d’equips d’aplicació de productes fitosanitaris

El pròxim 1 de març començarà la campanya per controlar els equips d’aplicació de productes fitosanitaris per comprovar que aquests estan registrats en el registre Oficial de Maquinària Agrícola.

Irregularitats en el registre de maquinària agrícola

L’any passat ja es va realitzar una prova pilot per comprovar l’efectivitat d’aquest control, i es va verificar la hipòtesi; es va detectar que el 10% dels equips no estaven inscrits al registre oficial de maquinària equipsagrícola i el 8% no havia passat la inspecció obligatòria.

 
Davant d’aquesta situación, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, controlarà tot el registre per verificar que es compleix amb la directiva europea d’ús sostenible dels plaguicides.

 

Aquesta, entre els seus requisits conté:

  • Obligatorietat d’inspeccions als equips fitosanitaris com a mínim un cop, abans del 26 de novembre de 2016.
  • Els equips nous no hauran de passar la primera inspecció fins 5 anys després de la seva compra.

 

A més, un altre àmbit que també es tindrà en compte és la comprovació de carnets per l’aplicació de productes fitosanitaris, i que aquest estiguin vigents.

Campanya de control

Els Agents rurals seran els encarregats de dur a terme la tasca de control d’equips registrats i de carnets vigents. En cas que no es compleixi amb els requisits, ells mateixos seran qui faran les tramitacions i sancions.

 

Aquesta campanya a estat informada prèviament, avisant dels futurs controls i possibles sancions, ja que hi havia la certesa de l’existència de 5.061 equips sense registrar, o registrat sense haver-hi passat les inspeccions necessàries.

 

Recordem que les inspeccions esmentades han de ser realitzades en estacions d’Inspecció Tècnica d’Equips d’Aplicació de Fitosanitaris i que a més seran obligatòries per màquina superior a 5 anys d’antiguitat, i, que qualsevol maquinària que s’utilitzi per a la indústria agrícola ha de ser registrada en el Registre.

equips 3

Si voleu més informació, no dubteu a entrar en la web del DARP

 

Vols més? Et recomanem aquesta noticia.

 

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat