Borreta d’Alcoi amb espinacs

Amb aquest temps de fred, no ús bé de gust un plat de cullera per escalfar el cos després de caminar per la boira i la neu? D’acord, potser hem exagerat una mica, però mai és mal moment per menjar un plat com aquest!

Ingredientsespinacs_02

  • Mig kg d’espinacs
  • 400 g de bacallà dessalat
  • 1 cap d’alls
  • 1 litre d’aigua
  • 1 pebrot vermell sec
  • 2 patates
  • 1 ceba
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Ous (1 per comensal)

Elaboració

  1. Posarem a escalfar l’aigua. Mentre s’escalfa, agafarem les patates, les pelarem i les tallarem en petits daus. A més també tallarem la ceba i el pebrot en dues meitats.
  2. Quan l’aigua estigui en el punt de bullició, ficarem els daus que hem tallat anteriorment, el pebrot, la ceba i el bacallà.
  3. Ficarem els espinacs els últims, perquè quedin a la part superior de l’olla.
  4. Deixarem coure tots els ingredients, i afegirem una mica d’oli.
  5. El temps de cocció sol ser de mitja hora, però, un truc per saber si és temps suficient, és punxar la patata amb un escuradents, si aquest llisca amb total facilitat, és que està en el punt perfecte. Però molta cura, no deixeu que es desfaci.
  6. Quan la patata estigui a punt, serà el moment de ficar els ous. Si en comptes d’ou cuit preferiu afegir-li un ou fregit, haureu de saltar aquest pas i simplement escalfar l’oli i fer-lo per separat. Un cop la patata estigui feta, apagarem el foc, emplatarem els plats i afegirem els ous directament als plats.
  7. Quan els ous estiguin, en cas de escollir l’opció de l’ou cuit,  serà el moment d’apagar el foc i servir el plat.

 

BON PROFIT!

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat