Els plats mar i muntanya són molt típics en la nostra terra, tenim paelles, tenim pizzes… però pollastre amb escamarlans? Personalment mai l’havíem escoltat i quan el vam veure, vam saber que ven segur que aquesta setmana parlaríem d’això!
Contingut
Ingredients
- 1 pollastre
- 12 escamarlans
- 3 tomàquets ratllats
- 2 cebes talladles
- Brandi
- Pebre negre
- Oli d’oliva
- Farina
- Aigua
- Sal
- Galetes
- Julivert
- 2 dents d’all
- Vi negre
- Ametlles
Elaboració
Com sempre, començarem per netejar-nos les mans i les superfícies en què treballarem el nostre plat.
- Agafarem el pollastre, que ja teníem tallat, el col·loquem en una safata i el ruixem d’oli.
- Afegim sal i pebre al gust de cadascú.
- Posarem el pollastre al forn i el deixarem que agafi una mica de color, no massa, simplement que quedi una mica daurat.
- Mentre que el pollastre està en el forn podem aprofitar per anar fent la picada. Agafem un bol i ficarem les ametlles, l’all, el julivert i les galetes. Si això us sembla molt, encara ens quedarà per ficar el vi i el brandi, però tampoc cal passar-se, posarem més o menys com mitja copa de vi i de brandi una mica menys.
- Amb tot això ens posarem a amassar fins que quedi molt suau.
- Com a “toque especial” ficarem xocolata negra. La intensitat del cacau pot ser la que vulgueu, recordeu com més alt sigui més amarg quedarà.
- Agafarem els escamarlans i els fregirem una mica.
- Els escamarlans i el pollastre ja els tindríem preparats. Els deixarem en un costat i començarem a fer el sofregit.
- Per fer-lo fregirem la ceba. Després ficarem el tomàquet a la cassola i el deixarem coure més o menys 10 minuts.
- Quan el sofregit estigui fet, agafarem el pollastre, el ficarem a la cassola i el flamejarem amb MOLTA CURA, utilitzant el brandi.
- Una vegada flamejat cobrirem el pollastre amb aigua i afegirem sal. El deixarem al foc uns 45 minuts a foc baix. Quan només quedin 15 minuts afegirem farina i remourem la salsa.
(5 minuts després)
- Agafarem la picada que havíem fet al principi i l’afegirem al nostre plat. Afegim també els escamarlans.
- Deixarem que passin els 10 minuts que queden i …. JA ESTÀ!
Vols més? Et recomanem aquesta recepta.
No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!