Els fructicultors demanen solucions

 

Davant de la sobreproducció fructífera que hem presentat els últims anys, els fructicultors han enviat al departament d’agricultura, ramaderia, pesca i alimentació, centenars de peticions demanant la possibilitat d’arrencar arbres.

Sobreproducció fructíferapla

El gran problema de la sobreproducció es reflecteix als mercats. La quantitat de nectarines i préssecs que es poden trobar als mercats és excessiu i aquest excés d’oferta baixa els preus afectant directament als productors.

Aquesta situació de crisis estructural ha provocat la mobilització dels mateixos productors que cansats de la situació, demanen la retirada d’hectàrees d’arbres.

 

Tenint en compta aquest gran nombre de peticions es vol implementar un pla d’arrencada d’arbres acreditat pel Ministeri d’Agricultura, a més també corroborarà i emfatitzarà la necessitat d’aquesta mesura i la voluntat de 600 titulars.
Per estudiar si aquest pla seria factible i per quantificar quin seria el nombre de fructicultors que voldrien adherir-se a aquest, s’han realitzat enquestes durant 10 dies.
El departament d’agricultura ja està donant suport a aquest pla, i si s’aconsegueix que l’Estat també doni suport, s’espera uns resultats positius sobretot en els preus.

Característiques del pla

El pla encara no està en funcionament, però en cas d’establir-lo constarà d’Indemnitzacions de 5.000 euros per hectàrea arrencada. Aquest que s’incorporin al pla no podran arrencar més de 3 hectàrees i a més s’hauran de comprometre a no plantar arbres de l’espècie presseguer, nectariner i paraguaià durant 4 anys. A més, només es podrà arrancar entre 2019 i 2020.
pla 1

 

Tots els productors que estiguin interessats hauran d’enviar les seves peticions al Departament d’Agricultura, a les oficines comarcals, a les organitzacions agràries, a la federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i a l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya.

 

 

 

Si vols més notícies similars, clica aquí.

I no oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram.

fira-apat