El Trufforum 2019 arriba a Vic

Aquest any arriba a Vic el congrés internacional Trufforum. Un esdeveniment internacional creat per l’agrupació Europea de cooperació territorial, European Mycological Institute, amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona en cases i restaurants.

 

Cel·lebració

Aquest no és el primer cop que es fa, l’any 2017 es va celebrar a Saragossa i va ser allà on es va decidir que la segona convenció es faria a Vic
trufforum

La presentació de l’acte es va fer el passat 15 de gener en una roda de premsa, i va comptar amb la col·laboració de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, la directora general d’ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, el president de la Llotja de contractació i mercat en origen de Vic, i el cuiner i prescriptor de la tòfona, Ignasi camps. En aquesta presentació es va comunicar que el congrés es realitzarà durant els dies 25, 26 i 27 de gener i se celebrarà a l’edifici EL SUCRE. A més es va presentar el programa d’activitats que es durà a terme.

 
L’objectiu d’aquest any és consolidar aquest congrés i convertir-lo en una trobada global del sector professional de la tòfona, popularitzant el seu ús a la cuina.

Activitats

El congrés estarà dirigit tant per als professionals com als clients i consumidors del producte, i es faran activitats interessants pels dos segments. Es realitzaran xerrades pels més experts, on es parlaran de les noves tècniques i avanços que s’han produït en el sector. Pels nous que s’incorporen a aquest sector també es proposen activitats i tallers, que els faran endinsar-se en aquests mon tan peculiar.
 

L’accés a la fira és gratuït, així com el mercat de la tòfona i els tallers que es realitzin a l’auditori, el Market Truffororum i el Trufforum però, requeriran una preinscripció prèvia que podreu fer des de la pàgina web de Vicfires.cat. L’únic servei extra que requerirà un pagament addicional, són les activitats que es realitzaran a l’aula Tòfona, que seran de 4 € per persona i activitat.

 

trufforum 2019
Si voleu més informació, no dubteu en entrar a la web govern.cat on trobareu el dossier de premsa detallat amb les activitats que es realitzaran al congrés.

Si vols més notícies similars, clica aquí.

I no oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram.

 

fira-apat