Reconeixement del treball femení en el sector marítim

El passat 15 de desembre es va celebrar l’entrega de guardons de la Pesca Catalana. Aquest acte feia un any que no se celebrava i es va aprofitar per atorgar els premis als guanyadors dels dos anys.

El perquè de la notícia és que, cada cop és mes el volum de dones que participen en sector marítim i pescador, sector que històricament a pertangut al col·lectiu masculí. Encara això volem citar i felicitar a tots els guanyadors, tant masculins com femenins.

Guanyadors del 2018

  • Salvador Manera González, per la seva activitat ecològica en la conscienciació de la contaminació mediambiental. A més, treballa per garantir la conservació de l’art de la pesca, i la seva recuperació.pesca
  • Rafa ZafraRodríguez, xef de professió, amant de la pesca. Es preocupa per transmetre el seu amor per la seva professió i per la tasca que tant a prop li queda. Un dels seus reconeixements és la implantació de peixos poc valorats en el mercat, en les seves cuines.
  • Josep RamónCastells Gestí, agricultor de musclos i ostra arrissada en la badia del Falgar del Delta de l’Ebre.
  • Per últim, va ser guardonat el col·lectiu de les dones pel seu treball en les oficines de les confraries de pescadors. El seu treball consisteix en l’organització de la direcció i la coordinació tècnica i administrativa dels òrgans, els serveis i les dependències de la confraria.

Guanyadors 2017

No tan sols s’ha reconegut el mèrit a la dona en aquest any 2018, sinó que ja l’any passat 2017 es va concedir la Medalla de la pesca catalana a Anna Nebot i Morató, de professió biòloga. Es va reconèixer el seu mèrit per l’estudi de la reproducció controlada del mero ephinephelus marginatus. No només es va donar a terme aquesta tasca sinó que avui dia existeix un projecte que consta de:

 

  • Educació ambiental amb nens i nenes
  •  Turisme
  •  Aqüicultura d’espècies d’aigua dolça.

A dia d’avui només el 33% de les dones ocupen treballs en el sector de la pesca. Encara que felicitem i agraïm el reconeixement, ens queda un llarg camí a lluitar per aconseguir la igualtat de càrrecs i de reconeixements.

 

Si vols més notícies similars, clica aquí.

I no oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram.

fira-apat-2