Croquetes de pebrot escalivat farcides amb formatge de cabra

 

croquetes

No sabeu quin dia és dimecres? És el dia de la croqueta! I la millor forma de celebrar-ho és amb una recepta. Però no farem les típiques croquetes que tothom coneix, optem per una proposta diferent però molt bona. La recepta que us mostrem és croquetes de pebrot escalivat farcides amb formatge de cabra, però, si algú és al·lèrgic o simplement el formatge no li agrada és tan fàcil com no afegir-lo. La recepta no canvia!

Ingredients

 • 4 cullerades grans de farina
 • 1 got de llet (és possible que durant el procés de cuina necessitis més)
 • Pa ratllat
 • Un ou
 • 1/2 ceba
 • 2 pebrots escalivats (podeu comprar-los fets o si us animeu, podeu preparar-los el dia d’abans)
 • Mantega
 • Formatge de cabra (en el cas de voler-lo afegir)

Elaboració

 1. Agafar la ceba i tallar-la en trossos molt petits. Posar la mantega al foc i un cop desfeta i calenta, posar la ceba i fregir-la.
 2. Haurem d’esperar fins que la ceba estigui una mica feta, sense cremar-la, per afegir la farina. Farem la barreja, afegirem més mantega, i deixarem que es cogui. Aquest procés sembla lent però, creieu-me quan us dic que es fa en un tres i no res.
 3. Un cop això, afegirem els pebrots. Poden estar com més us agradi, triturats, picats, fets daus; depèn com vulgueu trobar-los.
 4. No us oblideu de remenar tota l’estona perquè no s’enganxi la massa i se’n cremi.
 5. A continuació arriba el moment més important. Ficarem la llet que havíem preparat al principi i continuarem remenant la barreja. Quan hem de parar? Quan veiem que la massa agafi una forma consistent.
 6. En cas que hàgiu decidit incorporar el formatge, ara arriba el moment de fer-ho. El procés serà igual que el de la llet. El ficarem i remenarem fins que la massa torni a la forma que nosaltres volem.
 7. En principi la massa estaria acabada, només faltaria deixar-la reposar durant la nit.
 8. Si tens pressa, la forma de la croqueta la pots fer la mateixa nit que has fet la massa, però, nosaltres recomanem fer-la l’endemà. La forma la farem amb el pa ratllat i ou (encara que també es pot arrebossar amb llet). Un cop feta, pots o fregir-la i menjar-la el mateix dia o congelar-la per tenir-les preparades per qualsevol urgència culinària.

Recordeu que totes les receptes es poden adaptar a les al·lèrgies o intoleràncies de cadascú. Es pot modificar la llet per altres llets vegetals, i la mantega per l’oli. La croqueta quedarà igual de bona!

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat