Agents rurals denuncien la cria il·legal d’animals

Durant l’any passat es van tramitar fins a 9 denúncies per cria i venda d’animals domèstics a Catalunya. Sembla un número petit però els agents rurals alerten sobre aquesta pràctica i informen de les greus sancions que s’imposen.

Què està passant?

La pràctica més habitual és la compra i venda d’aquests animals sense haver estat inscrits prèviament al registre de nucli zoològic de la Generalitat de Catalunya. Això s’ha incrementat a causa de la internet ja que s’ha transformat en la principal via d’criaintercanvi animal.
Els agents rurals han tramitat un comunicat de premsa on informen d’aquest acte i a més recomanen que abans de realitzar el pagament per l’animal, és comprovi si resta inscrit al registre de Nucli Zoològic, i en cas de no ser-hi, denunciar-lo. Comprovar-ho és molt senzill, ja que el número ha de ser en un lloc visible. A més, no tan sols és un tràmit burocràtic, sinó que gràcies a aquest registre els clients s’asseguren que l’animal que estan comprant està sa, sense cap mena de malaltia física ni psicològica. Tambè, han de rebre tota la informació de la procedència de l’animal, així com les seves característiques fisiològiques.

 

Què puc fer?cria

Recordem que, en el cas que algú vulgui realitzar l’acte de compra, ha de verificar que el venedor està registrat legalment, que ell estigui legalitzat és igual o més important com que l’animal estigui registrat.
Si tots aportem informació i denunciem aquestes pràctiques no només farem que sigui un acte just, sinó que afavorirem les condicions dels animals, evitant futures malalties de tota mena. A més podríem aconseguir que la taxa d’abandonament animal minori, ja que cada any es rescaten milers d’animals abandonats als carrers i en males condicions.
Les denuncies, fins avui interposades, han estat sobretot a particulars que és dedicaven a la cria d’animals a casa i a la posterior venda. Aquests individus han estat sancionats amb multes entre 400 i 2.000 euros.
Si coneixes algun cas, DENUNCIA-HO.

 

Si vols més notícies similars, clica aquí.

I no oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram.

fira-apat