Ostres gratinades amb escuma de tòfona

ostresGaudiu d’un fi d’any de luxe! Acompanyeu l’última nit de l’any amb un plat de restaurant fet a casa. Qui diu que les ostres únicament es mengen fora de casa?

Necessitarem:

 • 24 ostres del
 • 3 grans d’all
 • 100grs de mantega
 • 1/4 litre de nata líquida
 • 1 potet de tòfones

Elaboració

 1. Començarem pelant els alls i escaldant-los en aigua bullent amb sal per tres vegades perquè perdin la seva força. Seguidament, els escorrerem i els partirem pel mig per retirar-hi el germen. Finalment, els posarem a daurar lleugerament en una paella amb una mica de mantega.
 2. Mentre es fan els alls, obrirem les ostres, procurant recollir l’aigua d’aquestes en una tassa. Les anirem acomodant en una safata de forn, que prèviament s’haurà cobert amb una gruixuda capa de sal grossa, perquè serveixi de llit i no es bolquin quan les omplim de salsa.
 3. Tornem als alls. Els hi afegirem les tòfones ratllades i la nata líquida. Quan bulli ho apagarem amb l’aigua de les ostres.
 4. Deixarem coure la salsa, remenant-la sense parar, fins que tingui una consistència cremosa.
 5. Un cop la salsa estigui al punt de cremositat, la repartirem equitativament entre les ostres.
 6. Finalment, ficarem la safata sota el grill perquè es gratini ràpidament gairebé sense deixar anar més aigua. Si es vol fer de forma totalment tradicional, es posa una placa de ferro al foc fins que agafi color vermell i després es col·loca sobre de les ostres durant uns segons, però és perillós.

 

FIRA ÀPAT US DESITJA UNA BONA SORTIDA I ENTRADA D’ANY. FELIÇ 2019!

ostres

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat-2