Torró de Xixona casolà

torróEl torró, aquest dolç tan consolidat al nostre país des de fa segles, veritable patrimoni gastronòmic, té molta més història de les que podem pensar.

Més enllà de llegendes, històries i documentació que puguin oferir-nos pistes sobre els seus orígens, la veritat és que gairebé qualsevol territori amb el binomi mel-ametlles en el seu camp podria ser el responsable de la creació del torró. Essencialment, les costes mediterrànies i Al-Andalús, on utilitzaven els mateixos ingredients en altres dolços.

Avui en dia, l’única cosa certa és que només França, Itàlia, alguns països hispans per influència espanyola i la mateixa Espanya elaboren torró, sent aquest últim el país líder indiscutible tant en producció com en consum.

Ara també el podreu fer a casa gràcies a aquesta recepta de torró de Xixona. És molt més fàcidel que creieu!

Recepta Torró de Xixona

Necessitarem:

  • 650g d’ametlla torrada mòlta
  • 250g de mel
  • 100g de sucre

Elaboració:

  1. torróEn primer lloc, torrarem les ametlles i seguidament les molarem. Les podeu torrar al forn o en una paella sense oli. Per fer la feina més fàcil, es pot comprar l’ametlla torrada ja mòlta.
  2. Seguidament, escalfarem en un cassó la mel a foc molt lent, durant 45 minuts aproximadament, amb l’objectiu que s’evapori tota l’aigua.
  3. A continuació, afegirem el sucre a l’olla amb la mel i ho barrejarem amb una espàtula de fusta, formant així la massa del torró.
  4. Hi afegirem les ametlles torrades fins de la pasta i ho mesclarem amb força energia fins que s’espesseixi.
  5. Finalment, un cop la massa estigui espessa, la tirarem en un motlle cobert amb paper vegetal, i ho deixarem refredar. És aconsellable deixar un pes sobre el torró reposant perquè surti tot l’oli sobrant de les ametlles.

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat-2