Galets farcits de Nadal

Encara no sabeu que preparar aquestes festes? Us proposem aquests galets al forn. Una recepta ideal pel Nadal, que a més a més la podeu deixar preparada el dia abans.

Galets farcits de carbassó i gambes amb salsa de safràgalets

Necessitarem:

  • 20 galets
  • 150/200 gr. de gambes crues ja pelades
  • 300 gr. de carabassons ja nets i tallats a daus no massa petits
  • Mitja ceba
  • 200 gr. de nata per cuinar
  • 1 sobre de safrà
  • 25 gr. de mantega
  • Oli
  • Sal
  • Pebre

Elaboració:

Abans de començar, recordeu que per les preparacions de pastes al forn, el temps de cocció de la pasta ha de ser exactament la meitat del temps indicat al paquet.

  1. Primer que tot, començarem coent els galets, així doncs, posarem l‘aigua a bullir.
  2. Paral·lelament, en una paella amb un raig d’oli fregirem les gambes durant 3-4 minuts, que no s’assequin i les reservarem.
  3. Tot seguit, en la mateixa paella, farem els carabassons tapant la paella amb la tapa. En quant hagin tret una mica d’aigua traurem la tapa i ho courem fins que estiguin tous, però sense excés.
  4. Ajustarem el carabassó de sal i ho posarem en un contenidor per minipimer, hi afegirem les gambes i ho triturarem tot fins a obtenir una crema no massa fina.
  5. Un cop tinguem els galets ja fets, els escorrerem i els posarem sobre un drap sec.
  6. Seguidament, omplirem els galets de la crema de carbassó i gambes, amb una cullereta o amb una manega pastissera i, les anirem posant una al costat de l’altre en una safata de forn. Per omplir 20 galets necessitarem 3/4 de crema.
  7. Quan els galets estiguin omplerts a la safata, tallarem la ceba en trossets petits.
  8. En la mateixa paella on haurem cuinat abans les gambes i els carabassons, hi fondrem la mantega i hi courem la ceba, remenant-la perquè no es cremi ni s’enganxi.
  9. Abans que la ceba agafi color, hi afegirem la nata a poc a poc. Afegirem el safrà, un cop la nata estigui calenta i, ho remenarem bé fins que es dissolgui.
  10. Quan arrenqui el bull, apagarem el foc i posarem la meitat de la salsa de nata als galets, la qual s’anirà tota al fons de la safata.La resta de salsa que ens queda, la barrejarem amb la resta del compost de gambes i carbassons. Posarem una cullerada de compost al damunt de cada galet. No la farem servir tots si ens en sobra, per no ofegar els galets en la nata.
  11. Finalment, passarem els galets al forn 30 minuts a 180º. És important anar mirant que no s’assequin massa.

Com tota la pasta de forn, es pot preparar els galets el dia abans i guardar-los a la nevera. Abans de posar-los al forn s’hauran de deixar una mitja hora fora de la nevera, o també es poden enfornar directament just quan s’engegui el i que arribin a poc a poc a temperatura.

Galets

Aquesta recepta la trobareu en el llibre Receptes Catalanes de Nadal: Les Millors Receptes de Fira ÀPAT 2018

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

fira-apat-2