És temporada: carxofes farcides de carn

La carxofa és una de les verdures més amables de la cuina perquè es pot cuinar de totes les maneres: arrebossada, fregida, guisada… A més, és diürètica i molt saludable!

Nosaltres us proposem aquesta recepta, ideal per combinar carn i verdura en un sol plat.

carxofesNecessitareu:

  • Mig kilo de carn picada
  • 10 carxofes
  • Tomàquet fregit
  • 2 grans d’alls
  • Una ceba
  • Formatge ratllat
  • Sal, oli i pebre

Elaboració

  1. Començarem preparant les carxofes. Traurem les primeres de la superfície i també la base, de manera que puguem posar-les de peu i es mantinguin. Tallarem la part superior de la verdura per només quedar-nos amb el cor de la carxofa.
  2. Tot seguit, posarem a escalfar una olla amb aigua abundant i una mica de sal. Un cop comenci a bullir, abocarem les carxofes i les deixarem uns 25 minuts a foc lent. Un cop estiguin cuites, les traurem de l’aigua i buidarem la part inferior amb una cullereta. Haurem de fer un forat al centre per després farcir-ho.
  3. Per un altre costat, haurem de preparar el farciment. Primer que tot, tallarem els alls i la ceba de manera fina i els daurarem. Quan s’hagin daurat, hi posarem una mica de pebre i a continuació afegirem la carn picada. S’haurà de salpebrar una mica més i cuinarem la carn fins que estigui al gust. Abans d’acabar de coure la carn hi tirarem el tomàquet fregit.
  4. Quan el sofregit estigui al punt i ben fet, apagarem el foc. Posarem les carxofes en una safata per forn i les farcirem tant com puguem. Per sobre les verdures repartirem el formatge ratllat.
  5. Per acabar, col·locarem la safata amb el forn ja pre-escalfat a 180ºC. Quan el formatge estigui gratinat significarà que tenim les carxofes llestes per menjar!

carxofes farcides de carn

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT!

fira-apat-2