La pasta és un dels menjars més cuinats que existeixen i també, un dels més gustosos. Cal afegir el fet que és molt senzilla de cuinar i que és un plat que gairebé sempre agrada a tothom. La pasta és baixa en colesterol, ajuda a regular els nivells de sucre a la sang, el seu consum és ideal per a persones hipertenses i ajuda a mantenir el pes corporal en quantitats adequades.
Avui us proposem aquesta recepta de pasta molt senzilla que us servirà per a qualsevol ocasió. Som-hi!
Recepta de Pasta “al dente” amb ceps i tòfona negra
Necessitarem
- 350 g de ceps
- 5 g tòfona negra
- 1/2 ceba blanca dolça
- 2 grans d’all
- 1 got de vi blanc
- 200 ml nata líquida per cuinar sense lactosa (15% matèria grassa, res més)
- 250 g pasta
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Elaboració
- En primer lloc, trossejarem els bolets en conserva, l’all i la ceba. Ho sofregirem tot, amb un raig d’oli i un pessic de sal, fins que estigui lleugerament daurat.
- Tot seguit, hi afegirem el vi blanc i ho barrejarem tot bé, mentre ho deixem que s’evapori al vapor.
- Ara, ratllarem la meitat de la tòfona sobre el sofregit i hi remenarem perquè s’impregni bé amb el seu sabor.
- Per acabar de fer la salsa, hi afegirem la nata, baixarem el foc i ho remourem lentament fins que la salsa estigui cremosa.
- Per un altre costat, bullirem la pasta en aigua lleugerament salada fins que estigui “al dente”. Podeu escollir la pasta que més us agradi, espaguetis, macarrons… o fins i tot pasta farcida.
- Un cop la pasta estigui al punt, l’escorrerem molt bé i la posarem en un bol. Seguidament, hi afegirem la salsa i ho mesclarem.
- Per últim, a l’hora de servir, ratllarem una mica de tòfona sobre cada ració.
Que aprofiti!
Vols més? Et recomanem aquesta recepta.
No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT!