El malbaratament alimentari: Zero Waste BCN

Malbaratament_alimentari

A la Unió Europea, cada any es malbaraten 88 milions de tones d’aliments, amb un cost associat de 143 bilions d’euros. Aquesta quantitat equival a uns 173 kg/persona i al 20% de la producció alimentària total. A casa nostra: les llars, els comerços i la restauració generen unes 262.000 tones de malbaratament cada any, equivalent a uns 35kg/persona.

Aquest, és un aspecte que moltes vegades obviem quan parlem d’alimentació però és una realitat. Zero Waste BCN ens vindrà a parlar sobre aquesta situació que afecta el nostre país: les dimensions, causes, conseqüències i solucions.

A Fira ÀPAT volem crear un món millor, t’hi sumes? Descarrega’t ja la teva entrada professional.

Zero Waste BCN

L’associació Zero Waste BCN lluita contra el malbaratament alimentari amb l’objectiu d’aconseguir zero residus. Fan tallers per a conscienciar a la població de la importància de cuidar el Planeta Terra i com evitar el malbaratament. Participen amb diverses associacions i xarxes d’aliments, també.

Malbaratament_alimentariDescobreix més sobre Zero Waste BCN

Melmelada de Prunes Vermelles

Voleu anar practicant? Des de Zero Waste Barcelona ens porten una recepta de melmelada i així reciclar el menjar que ja s’està fent malbé però que encara es pot utilitzar.

Necessitarem:

  • 3Kg de prunes aprox.
  • ½ tassa de sucre blanc
  • ½ culleradeta d’Agar-agar

Elaboració:

  1. Primer de tot, rentarem bé les prunes, i sense pelar-les, les tallarem primer a quarts i després els quarts per la meitat. Si són bastant madures, el pinyol sortirà sense gens de carn agafada i es podrà aprofitar tota la fruita.
  2. Seguidament, les posarem en un bol gran i afegirem mitja tassa de sucre pel damunt. Remenarem, taparem i ho deixarem macerar tota la nit (si pot ser a la nevera).Malbaratament_alimentari
  3. El següent pas serà de posar en una olla ben ampla, o paella alta, la fruita macerada i l’aixafarem amb una forquilla per a desfer una mica la carn de les prunes.
  4. Tot seguit, ho escalfarem a temperatura mitjana fins que comenci a fer petites bombolles. Apujarem el foc i ho deixarem bullir uns cinc minuts.
  5. Afegirem mitja culleradeta d’agar-agar i ho barrejarem bé. Sense treure-ho del foc, triturarem amb un mini-pímer per assegurar-se que queda ben dissolt. Aprofitarem per triturar alguns dels trossos de pell més grossos que veiem (també podeu deixar alguns trossos de pruna i pell perquè tingui més textura).
  6. Finalment, ho farem bullir uns cinc minuts més (ens hem de fixar si s’ha reduït el volum) i ho deixarem reposar. Ho repartirem en pots de vidre, ben tancats i els guardarem a la nevera.

Aquí torbareu la recepta original.

 

No us perdeu tot el que podeu fer reciclant el menjar i evitant el malbaratament alimentari. Ho descobrireu a Fira ÀPAT 2018, descarrega’t ja la teva entrada.

 

Descobriu més activitats.

I no oblideu seguir-nos a Facebook i Instagram.

fira-apat