Carpaccio de Salmó

carpaccio

El carpaccio és un plat típic de la cuina italiana elaborat a força de làmines molt fines de carn o peix cru, amanit amb oli d’oliva, sal, suc de llimona i altres condiments. Sol estar acompanyat de trossets de formatge parmesà.

Encara que originalment es preparava principalment amb carn de bou, els carpaccios s’han popularitzat enormement en el món culinari i actualment els podem trobar de fruites i verdures també. Podríem afirmar que, en la gastronomia actual, un carpaccio pot estar constituït per qualsevol aliment que es presenti cru o marinat, tallat en làmines fines i acompanyat d’un condiment.

Aquest any podreu descobrir els carpaccios a Fira ÀPAT 2018, no us els podeu perdre! Descarregueu-vos la vostra entrada AQUÍ

Per anar fent boca, Fira ÀPAT us porta aquesta recepta senzillíssima de carpaccio, molt saludable i ràpida de fer, perfecte per a qualsevol dia.

Carpaccio de Salmó

Necessitarem:

 • 250gr de llom de salmó
 • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
 • 1 llimona verda
 • Sal
 • Pebre
 • Anet
 • Ruca i canonges

Elaboració

 1. Començarem tallant el filet de salmó en làmines molt fines i el reservem a la nevera.
 2. Seguidament, en un bol o una font, exprimirem la llimona verda i hi afegirem dues cullerades d’oli d’oliva. A la barreja, també hi afegirem l’anet picat, una cullerada de pebre en gra i sal al gust de cadascú.
 3. Un cop ho tinguem tot ben barrejat, untarem molt bé el salmó que havíem reservat amb la mescla elaborada i ho deixarem reposar un mínim de mitja hora dintre de paper de plata i a la nevera, perquè agafi l’essència de l’oli i de les espècies que li hem afegit i tingui un sabor més especial i més característic.
 4. Abans de que estigui enllestit, posarem les fulles de ruca i de canonges per damunt del nostre carpaccio de salmó, que serviran com a complement perfecte, tant de gust com de color, per acabar de rematar aquest plat.
 5. Si t’agrada provar coses noves i t’agrada el formatge de cabra, pots provar també d’afegir-li per donar-li més sabor. Podeu ser el creatiu que vulgueu, afegint tomàquets, olives… el que més us agradi!

Bon profit!

carpaccio

 

Vine a descobrir el món dels carpaccios a Fira ÀPAT 2018! Descarrega’t la teva entrada AQUÍ.

Descobriu més activitats.

I no oblideu seguir-nos a Facebook i Instagram.

fira-apat-2