Gran descens dels incendis vinculats a l’activitat agrària

El nombre d’incendis vinculats a l’activitat agrària de Catalunya ha disminuït més del 80% segons informa el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

Incendis

Ja fa set anys que el DARP va iniciar a campanya de prevenció d’incendis de la sega per prevenir i/o minimitzar el risc d’incendis durant les tasques agrícoles.

Durant aquest estiu, temporada de la Sega, s’han produït sis incendis a Catalunya, cremant 48,08 hectàrees, la meitat que l’any passat.

D’aquests, tres ha estat a la comarca de l’Urgell, dos a la Noguera i una a la Segarra. A més, s’han produït cinc conats d’incendi, cosa que demostra que les mesures de seguretat que preveu la normativa i les mesures complementàries que proposa als pagesos el cos d’Agents Rurals han permès una intervenció immediata de l’agricultor i això ha evitat que no vagin a més.

Per què hi ha risc d’incendis durant la sega?

Els treballs de la sega són una activitat agrària amb risc d’incendi, bàsicament perquè es duen a terme a temperatures molt elevades, amb humitats baixes i amb una vegetació fàcilment inflamable. A més, aquest perill d’incendi es concentra normalment en unes franges horàries determinades. Per aquest motiu, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació duu a terme des de 2012 la Campanya de la Sega, un Operatiu Especial de Prevenció d’Incendis de suport al Món Agrícola que pretén reduir el nombre d’incendis i minimitzar-ne els danys.

El dispositiu s’ha ampliat aquest any a l’Alt Empordà, Baix Empordà i Gironès, que s’han afegit a les comarques on ja es duia a terme: l’Anoia, el Bages, la Conca de Barberà, la Segarra, el Solsonès, la Noguera i l’Urgell. En total, la Campanya de la Sega es duu a terme a deu comarques i engloba quasi el 67% de la superfície de conreu del territori català.

incendis

Si vols més notícies similars, clica aquí.

I no oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram.

fira-apat