Consulteu els preus mitjans de compra de la fuita de pinyol

Fruita de PinyolEl Departament d’Agricultura publica per primer cop preus al consumidor de fruita de pinyol.

El projecte

Sabies que ja pots consultar els preus pagats per la fruita de pinyols? Setmanalment, l’Observatori Agroalimentari de Preus del Gabinet Tècnic del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), publica els preus mitjans de compra de préssecs i nectarines durant la campanya, que els consumidors catalans paguen.

Aquesta iniciativa, que porta un més ja funcionant aquest any, és molt pràctica pel sector productor, per la cadena de distribució i pel propi consumidor.  L’objectiu és poder donar transparència als diferent elements de la cadena de la fruita de pinyol. Amb la publicació d’aquests preus, al consumidor es complementa la informació resultant de la publicació dels preus sectorials de referència de la fruita de pinyol que es va iniciar l’any 2017 i que es continua durant aquest 2018.

Aquesta informació, s’actualitzarà 11 setmanes, coincidint amb l’acabament de la campanya de fruita de pinyol a Catalunya. Disposen d’una mostra de 2.016 llars de tota Catalunya, repartides en 283 punts de sondeig i, amb presència garantida de panelistes a totes les poblacions de més de 10.000 habitants i mostra representativa de les mes petites.

El preu mitjà de compra del préssec és de 1,81 €/kg i el de la nectarina de 1,51 €/kg.

Fruita de Pinyol

Si vols més notícies similars clica aquí.

I no oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram.

fira-apat