Pastís de Cireres

Carnoses, dolços i refrescants, les cireres són una fruita d’estiu amb un gran poder antioxidant i amb una composició nutricional que aporta molts beneficis a la nostra salut. És aconsellable consumir les cireres ben madures, quan llueixen un vermell intens, i no només perquè resulten més dolces, sinó perquè els nutrients estan més concentrats.

Tasteu una nova forma de menjar-les amb aquest deliciós pastís, us sorprendrà!

Necessitarem

(Per a un pastís d’uns 23cm de diàmetre) Temps de preparació: 2 dies. Pastís Cireres

 • 250 g de farina
 • 150 g d’ametlla mòlta
 • 110 g de mantega freda
 • 1/2 culleradeta de sal
 • 100 ml d’aigua gelada
 • 1 kg de cireres
 • Ratlladura d’una llimona
 • Suc de mitja llimona
 • 1 cullerada de licor d’ametlla (opcional)
 • 60 g de sucre
 • 8 g (una cullerada) de midó de blat de moro
 • 1 ou

 Elaboració

 1. Començarem preparant la massa. Perquè aquesta quedi cruixent al enfornar, és important que estigui sempre relativament freda (perquè no es fongui la mantega). Així doncs, barrejarem l’ametlla mòlta, la farina i la sal en un bol i afegirem després la mantega, acabada de sortir de la nevera i tallada en cubs petits. Tot seguit, ho esmollarem amb les mans o en un triturador, prement unes quantes vegades un parell de segons perquè la massa no s’escalfi.
 2. Un cop obtinguem unes molles fines, hi afegirem l’aigua gelada a poc a poc. És probable que no faci falta afegir tot el líquid, només el necessari perquè la massa es cohesioni sense tornar-se enganxosa. Seguidament, formarem una bola i l’embolicarem en film plàstic i cap a la nevera fins al dia següent.
 3. Mentre la massa reposa, anirem preparant el farcit. Rentarem i desossarem les cireres, posant-les en un cassó, juntament amb el sucre, la ratlladura de llimona i el licor. Ho escalfarem tot a foc mitjà durant 10 minuts fins que s’estovin i deixin anar suc. Un cop toves, reservarem la fruita per un costat i colarem el líquid resultant per l’altre.
 4. Paral·lelament, diluirem el midó o Maizena amb el suc de llimona i ho abocarem en el cassó del líquid de les cireres. Ho posarem a escalfar, fins al punt d’ebullició i ho remenarem mentre va quedant espès. Desprès, ho barrejarem amb la fruita reservada i ho deixarem refredar a la nevera fins al dia següent.
 5. Tornarem a la massa freda que vàrem deixar a la nevera. Dividirem la massa en dues parts, una haurà de ser una mica més gran que l’altra. Tornarem la més petita a la nevera i estirarem la gran entre dos papers de forn amb l’ajuda d’un corró, fins que tinguem un gruix d’uns 5 mm.
 6. Greixarem el motlle escollit pel pastís amb una mica de mantega i, col·locarem la massa estirada sobre el motlle, ajustant-la al fons i deixant sobresortir per les vores. A sobre, hi abocarem el farcit de cireres i ho ficarem a la nevera perquè no s’escalfi.
 7. Haurem d’anar escalfant el forn a 180 graus, calor tant a la part de dalt com a la de baix.
 8. Estirarem la part de massa que quedava, la petita, i cobrirem amb ella el pastís, estrenyent les seves vores juntament amb els de la massa inferior, segellant el farciment.  Si voleu un toc més original, en comptes de cobrir el pastís totalment, ho podeu fer a tires, per exemple. Amb un ou batut, pinzellarem el pastís i escamparem sucre per sobre.
 9. Finalment, introduirem el pastís a la part mitjana-baixa del forn i el deixarem durant 30 minuts o fins que estigui daurada. El traurem i el deixarem refredar varies hores abans de tallar-lo i menjar-lo.

Pastís Cireres

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

 

Sabíeu que a Fira ÀPAT 2018 hi haurà molts shows cookings amb grans cuiners catalans? Veniu a descobrir totes les receptes que oferiran! Descarregueu-vos les vostres entrades.

fira-apat-2