El sector vitivinícola català es regula

Des del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya ens informen que s’ha aprovat el nou projecte de llei vitivinícola a Catalunya.

vitivinícolaAquest projecte que en breus es convertirà en llei, renova la del 2002. Gràcies a aquesta actualització es permetrà seguir aprofundint en les garanties de qualitat que caracteritzen els vins catalans, emparats en les 12 denominacions d’origen catalanes, i que ha estat clau per augmentar la seva quota de mercat aquests passats anys.

Així doncs, l’actualització de la llei, també servirà per millorar la regulació vitivinícola catalana, que a partir d’ara donarà cobertura amb rang de llei a diferents qüestions regulades fins ara en normes de menor rang.

Amb aquesta llei, es busca principalment adaptar-se a l’europea i donar cobertura amb una norma amb rang de llei d’àmbits regulats per normes comunitàries o estatals, especialment la viticultura, en diferents qüestions no regulades en l’esmentada llei catalana actual, com ara les autoritzacions de plantació i replantació, el potencial vitícola i la creació del catàleg de varietats, entre d’altres.

Amb l’adaptació de la nova llei a la normativa comunitària s’aconseguirà un nou text que contindrà els canvis generats per aquesta normativa i en conseqüència donarà més seguretat jurídica als productors i elaboradors de vins de Catalunya.

L’aprovació d’aquesta llei va quedar aturada la passada legislatura en la fase final d’aprovació, després d’haver-se debatut i consensuat, en gran part, amb el sector, en diverses reunions amb les organitzacions representatives i empresarials, a la Taula sectorial de la Vinya i el Vi, i haver tingut el vistiplau del Consell de Treball Econòmic i Social, i és voluntat del Govern que quedi finalitzada i aprovada en aquest període legislatiu.

 vitivinícola

 

Si vols més notícies similars clica aquí.

I no oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram.

fira-apat