Musclos a la marinera

Els musclos són un dels aliments del mar més consumits entre els catalans. A més a més de ser deliciosos, els musclos contenen moltes propietats naturals i saludables per a l’organisme humà com disminució de la depressió, són antiinflamatoris, milloren la salut dels ossos, combaten infeccions, controlen la pressió arterial, enforteixen el sistema immunològic…

Hi ha moltes maneres de preparar-los, però una de molt catalana és a la marinera.

Necessitarem (per a 4 persones):Musclos

 • 2 kg de musclos
 • Mig Kg. de tomàquet triturat
 • 1 ceba
 • 2 grans d’all
 • Bitxo
 • Vi blanc
 • Pebre negre i vermell
 • Oli i sal
 • Julivert

 

Elaboració

 1. Per començar, haurem de posar els musclos en una olla, cobrint-los amb aigua fins que s’obrin tots.
 1. Paral·lelament, deixarem els musclos de banda, i en una cassola sofregirem la ceba fins que quedi daurada. Seguidament, hi afegirem el tomàquet triturat, ho barrejarem i posarem l’oli, els pebres (vermell i negre) i la sal. Farem unes quantes voltes i ho deixarem coure.
 1. Per la picada, agafarem els alls, el julivert i el bitxo i quan ho tinguem tot triturat ho afegirem a la salsa de tomàquet. Finalment, hi abocarem un raig de vi blanc a tot. Si la salsa queda molt espessa, hi podem afegir una mica d’aigua.
 1. Per acabar, traurem mitja closca de tots els musclos i els tirarem tots a la cassola amb la salsa. Ho deixarem coure uns 5 minuts més i tot preparat per gaudir d’aquests musclos a la marinera!

Que aprofiti!!

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat-2