Gin-Tònic Clàssic

Les millors coses tenen el seu ritual: cuinar, arreglar-se o conduir. També beure. La copa que et mereixes requereix certa litúrgia. De vegades el plaer no es troba sols en la destinació, sinó també en el camí.

Descobreix amb Fira ÀPAT com preparar el Gin-Tònic perfecte i converteix-te en el bartender de la teva família i amics.

Gin Tònic_Fira ÀPAT

Necessitarem:

  • Ginebra
  • Tònica
  • Gel
  • Pell de llimona o llima
  • Llavors o flors (opcionals)

Elaboració:Gin Tònic_Preparació_FiraÀPAT

  1. En primer lloc agafarem el got escollit pel Gin-Tònic. El got ha de ser de boca ampla perquè permeti sortir les aromes de la copa. Afegirem quatre o cinc gels i els mourem fins que el got estigui ben fred. Eliminarem l’aigua sobrant per no aigualir la copa.
  2. Tot seguit, omplirem el got amb la ginebra escollida. La mesura adequada són uns 4 o 5 cl, és a dir un terç del got.
  3. Aquest pas és opcional, però si voleu donar un aroma diferent al vostre Gin Tònic, és el moment d’afegir-hi alguna llavor o alguna flor perquè els aromes es mesclin amb l’alcohol i desprenguin la seva fragància.
  4. Ara és el moment d’afegir-hi la tònica fins a omplir el got sencer. La tònica s’ha d’agregar a poc a poc, a ser possible abocant en una cullereta de còctel, perquè no perdi massa bombolles.
  5. Per últim, afegirem una fina làmina de pell de llimona o llima, al gust de cadascú o el que tinguis a mà a casa. Procureu sempre rentar molt bé la pell amb força aigua abans de pelar per eliminar tota la brutícia que pugui tenir. Ja veuràs com el sabor àcid de la llima li dóna un toc de sabor exquisit.

Doneu-li un toc final: removeu amb només un toc de dalt a baix la cullera per barrejar els ingredients i no trencar la bombolla. Després espereu 30 segons perquè s’estableixin tots els ingredients.

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!

fira-apat-2