Els catalans consumim vins de DO Catalanes

Els vins de DO catalanes lideren el consum als bars i restaurants de Catalunya

DO catalanesDesprés de molts anys, s’ha aconseguit un dels principals objectius del sector vinícola català: que el consum de vins de proximitat sigui més elevat. Segons els resultats de l’informe Nielsen, encarregat per l’institut Català de la Vinya i Vi, la quota de consum de vins de les DO catalanes per part dels consumidors de Catalunya ha augmentat 2,52 punts respecte al 2016.

A Catalunya, es reforça la tendència a guanyar quota de mercat de les Denominacions d’Origen catalanes en detriment de les grans competidores. Aquest creixement és més important en valor (8,04%) que en volum (2,03%).

Així doncs, es pot afirmar que la situació política no ha afectat al mercat.  En relació amb el període analitzat de l’any 2016 la quota de mercat s’ha incrementat en 2,52 punts percentuals, passant del 33,19% al 35,71%. L’increment del volum de vendes ha estat de l’11,87%, passant de 16.207 a 18.131 milers de litres.

Excepte, les DO de l’Empordà i la del Penedès, totes les altres DO catalanes han augmentat. Dues de les tres Denominacions d’Origen amb més consum a Catalunya són catalanes. La DO Catalunya augmenta en volum mentre que la DO Penedès continua la tendència a la disminució, especialment en hostaleria, tot i que la disminució és menor en valor.

Les DO Catalanes a Espanya

El consum de les DO catalanes a la resta de l’Estat espanyol presenta una lleugera disminució a la major part de Denominacions d’Origen. En el mercat espanyol, la DO Catalunya augmenta més en alimentació que en hostaleria.

DO Catalanes

 

Si vols més notícies similars clica aquí.

I no oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram.

fira-apat-2