Croquetes de boletus amb paté de cabra hispànica i salvatge

Fira ÀPAT et porta questa recepta deluxe: croquetes de boletus i paté de cabra hispànica i salvatge. Quan les tasteu no podreu deixar de menjar-les, són irresistibles i molt fàcils de fer!

Croquetes-de-boletus-amb-paté-de-cabra-hispànica-i-salvatgeNecessitarem

 • Un pot de paté de cabra hispànica salvatge DONUM DEUS
 • 2 cebes grans
 • ¼ aprox. de bolets variats (frescos, deshidratats o en conserva)
 • 2 cullerades grans de farina
 • ½ de llet aprox.
 • 2 ous
 • Pa ratllat
 • Mantega
 • Oli d’oliva
 • Sal

 

Elaboració

 1. En primer lloc, agafarem una paella amb una mica d’oli d’oliva, hi ofegarem la ceba tallada en juliana, molt lentament, fins que quedi gairebé caramel·litzada.
 2. Afegirem els bolets i els hi donarem unes voltes ràpides, sobretot si són frescs, just perquè deixin anar l’aigua (en aquest cas, van bé els que només són trossos o tenen una forma poc agradable). Si són deshidratats, hidrateu-los en aigua calenta prèviament i pots colar i conservar aquesta aigua per posar una mica en la beixamel o en altres salses de carn amb bolets.
 3. A continuació ho passarem a un got de batedora gran i afegirem la llet, però sense triturar molt. Agregarem la mantega a la mateixa paella d’on haurem tret els ingredients anteriors. L’escalfarem sense cremar-la, afegint-hi la farina i farem el roux clàssic per a una beixamel.
 4. Quan la farina estigui torrada, hi bolcarem la llet en la qual ho hem triturat tot, bolets i ceba. Si veieu que està massa espessa, s’hi pot posar més llet freda i seguir remenant.
 5. Seguidament, hi afegirem una part de la llauna de paté. Aneu provant, fins que quedi al vostre gust. Corregirem de sal si cal.
 6. Haurem de fer la beixamel clàssica de les croquetes, és a dir, ni molt líquida, ni molt espessa, ha de desenganxar-se de la paella. Aquestes croquetes, però, han de quedar molt cremoses. Deixarem refredar a la nevera perquè sigui més fàcil donar-hi forma.
 7. Per a fer les croquetes, preparem un plat amb dos ous batuts i un amb pa ratllat. Els hi donarem la forma que vulguem: rodones, allargades, amb màniga pastissera i filtre especial croquetes, a mà amb dos culleres a manera de quenelle, etc. i les arrebossarem.
 8. Finalment les fregirem en una fregidora, paella alta o cassola, perquè ha d’haver suficient oli com per cobrir-les i l’oli d’oliva ha d’estar a una temperatura més aviat alta perquè es fregeixin bé. Un cop fregides haurem de vigilar que no s’obrin en fregir, vol dir que la temperatura de l’oli és massa baixa o que has posat massa croquetes alhora. Un cop fetes les traurem i les posarem un paper absorbent. Servir calentetes i bon profit!

 

Vi-Moments-2007-Fira-Àpat

Productors

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi “Moments” 2007 de Vinya Janine, un vi amb una gran intensitat de color, pràcticament opac. Net i brillant, un vi potent i amb cos. Molt aromàtic. Fruita negra confitada, espècies, tocs minerals, fusta de roure integrada. Embolcalla el paladar, es repeteixen les notes anteriors, amb una acidesa vi

va i expressió dels tanins. Vi potent i amb cos, amb una complexitat que sorprèn i fa sentir la seva personalitat. En plena evolució.

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2018!