Nous ajuts pels sectors oví i cabrum

Els sectors oví i cabrum  de Catalunya han rebut més de 3 milions d’euros en ajuts:

Nous ajuts pels sectors oví i cabrumEl Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), de la Generalitat de Catalunya, fa efectiu a partir del passat 27 d’abril, el pagament del 90% de l’import de diversos ajuts associats de la Política Agrària Comuna (PAC) per un valor global de 3.134.408 euros a 888 beneficiaris, corresponent a la campanya 2017.

 Es tracta, concretament, de l’ajut associat al sector de l’oví (2.553.005 euros a 617 beneficiaris), l’ajut associat al sector del cabrum (80.239 euros a 232 beneficiaris), i l’ajut associat per als ramaders d’oví i cabrum amb drets especials el 2014 (501.164 euros a 39 beneficiaris).

Els imports dels ajuts s’han calculat a partir d’un valor unitari provisional de 11,526447 euros per animal en el sector de l’oví; de 8,425761 euros per animal en el sector del cabrum de muntanya, de 6,718708 per a la resta d’animals; i de 36,875393 euros per animal en el cas dels drets especials de l’oví i cabrum.

El 10% restant d’aquests ajuts s’abonarà durant el mes de maig, quan es preveu disposar de l’import definitiu per cap de bestiar.

Aquests ajuts, que formen part del primer pilar de Política Agrària Comuna (PAC), estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.

Política Agrària Comuna:

La Política Agrària Comuna (PAC) té com a objectiu millorar el nivell de vida als 22 milions d’agricultors i treballadors agrícoles europeus, així com un proveïment d’aliments estable, variat i segur als 500 milions de ciutadans d’Europa.

 

Si vols més notícies similars clica aquí.

I no oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram.

 

fira-apat