Trufes d’oli d’oliva i xocolata

Captura de pantalla 2018-03-12 a las 12.42.19

Necessitarem:

 • 250 ml d’oli d’oliva arbequina
 • 600 g de xocolata negra
 • 50 g de cacau
 • Sal Maldon (uns vidres)
 • Nous (uns trossets)
 • Gingebre confitat (un parell de tires)
 • Bitxo confitat (una gota de l’aigua de cocció)
 • 20 g de gingebre
 • 20 g de bitxo vermell
 • 100 g de sucre blanc
 • 100 ml d’aigua

Elaboració:

 1. En primer lloc, confitarem el gingebre i el bitxo. Haurem de pelar el gingebre i el bitxo i tallar-los en tires molt fines. Escalfarem l’aigua i fondrem el sucre. Haurem de dividir-ho en dues parts i cuinar cada ingredient per separat.
 2. Paral·lelament, haurem de fondre la xocolata sense passar dels 50ºC. Un cop està fosa, apagarem el foc del bany maria i afegirem l’oli, barrejant-lo bé amb una espàtula. Necessitarem un motlle de 30x18cm i posarem la mescla. El deixarem refredar a la nevera unes 24 hores.
 3. Passades 24 hores tallarem la mescla en 36 porcions, les arrebossarem amb pols de cacau i les tornarem a posar a la part més freda de la nevera. En el tàper, s’hi deixarà la resta de cacau i es col·locaran les porcions a sobre amb certa distància per evitar que s’enganxin entre elles.
 4. En el moment de servir, posar a sobre de cadascuna de les quatre trufes de la ració, uns cristalls de sal Maldon, uns trossets de nou, un parell de tiretes de gingebre i dues gotes del xarop de coure els bitxos. Servir immediatament (i a l’ombra).

Productors:

Es pot acompanyar amb un cava Brut Natural Gran Cuvée, de Caves Ventura i Soler.

Captura de pantalla 2018-03-12 a las 12.44.25

fira-apat-2