Pa de sègol amb bacallà confitat i melmelada de pebrot escalivat

Necessitarem:

 • Pa de sègol
 • Bacallà
 • Melmelada de pebrot
 • Tomàquets de penjar
 • Oli d’oliva
 • Sal
 • Pebre

Elaboració:

 1. En primer lloc, agafarem un parell de tomàquets, preferiblement de penjar. Haurem de pelar els tomàquets i picar-los, apartant les llavors. També es poden ratllar en comptes de picar. Haurem d’escórrer l’excés d’aigua fins que aconseguim una polpa espessa.
 2. D’altra banda, haurem de confitar el bacallà. Per fer-ho, aquest haurà d’estar dessalat, rentat i eixugat. Posarem el bacallà en una cassola a foc mínim i cobert d’oli fins que puguem separar les capes de bacallà.
 3. A continuació, agafarem una cullerada d’oli del confitat i l’afegirem al tomàquet.  La sal i el pebre el posarem a conveniència de cadascú.
 4. Tot seguit, torrarem el pa i repartirem el tomàquet pel damunt d’aquest. En un bol haurem d’afegir una cullerada de melmelada de pebrot escalivat i una mica de l’oli del confitat. Ho barregem tot bé.
 5. Finalment, posarem les penques de bacallà damunt del tomàquet i repartirem una mica de la melmelada pel damunt.

Captura de pantalla 2018-03-05 a las 13.40.23

Productors:

Melmelada de pebrot de Fruita Blanch

Es pot acompanyar amb un vi blanc Sauvignon de Can Marlès

Vi

fira-apat-2