Més robatoris en els terrenys agrícoles

Les males collites i les males condicions climàtiques no són els únics factors que afecten i preocupen a l’agricultura i als agricultors. Parlem dels robatoris que es produeixen en els camps i en els terrenys agrícoles, on poden haver-hi pèrdues econòmiques que poden arribar a ser molt elevades, ja que en molts casos, els robatoris són de grans quantitats.

Per tal de trobar alguna solució, varies organitzacions han realitzat diferents trobades per tal de trobar millores a nivell col·lectiu per part d’alguns afectats sobre aquests casos. L’objectiu d’aquestes és poder coordinar entre totes les parts implicades les tasques de prevenció en l’època de recol·lecció, per tal d’evitar les sostraccions d’olives a les propietats i la seva posterior venda en llocs de compra.

Una de les mesures que s’han portat a terme han estat la vigilància amb cavalleria, on l’esquadró és qui els permetrà accedir a aquells llocs on l’accés amb vehicle de quatre rodes és complicat, aquest és un dels altres problemes, donat que molts dels, els hi és més accessible, ja que és de difícil accés amb determinats transports per intentar evitar-ho.

Els robatoris són donats, sobretot, en zones i terrenys d’una gran dimensió i en hores nocturnes, ja que lògicament és el millor moment perquè no hi ha vigilància per part dels agricultors.

Doncs, un altre dels aspectes que alguns agricultors reclamen és la vigilància, com per exemple els agents rurals, tot i que aquests, especialment, s’han manifestat afirmant que hi ha vigilància que controlen determinats llocs (sobretot aquells que més robatoris han patit i que siguin més vulnerables), però que no hi han unitats físiques suficients per a cobrir les zones reclamades.

Altres cossos de seguretat només acudeixen a les zones afectades un cop se’ls ha avisat que hi hagi indicis de que han vist alguna persona o algun moviment sospitós. D’aquesta manera, l’única opció que hi ha, és que hi hagi més vigilància seguida, com la contractació de cossos de seguretat privats, i tot indicaria que haurien de ser pagats per aquells agricultors interessats. D’aquí la creació d’organitzacions d’agricultors afectats per robatoris, amb un únic objectiu comú: intentar evitar i aturar aquests lladres.

Com a altra solució estaria la tecnologia, com per exemple, la presència dels drons (robots aeris) en els cels és cada vegada més habitual, on les seves primeres aplicacions han estat en l’àmbit militar i en el policial. Doncs, en aquest cas, podria ser de gran ajuda per aquells camps i agricultors que estan patint els robatoris.

 

drones