La DO Catalunya presenta: Bohèmia

El proper dimecres 13 de desembre, a la sala Phenomena de Barcelona, s’estrena un dels projectes estrella d’aquesta temporada de la Denominació d’Origen Catalunya: Arriba el curtmetratge Bohèmia, basat en el vinòmic homònim de David Morancho. El curt, produït per Jordi Comellas, productor i director del Zoom Festival i president de Catalunya Film Festivals, està dirigit per la cineasta Anna Petrus i protagonitzat per Roger Dalmases, Ferran Herrera i Bruna Cusí, una de les protagonistes d’Estiu 1993, la pel·lícula que representarà a Espanya en la propera edició dels Òscars.

El curt narra la història del petit Fermí, basada en la Catalunya rural els anys 20 i que veu com canvia la seva vida amb l’arribada d’Anna Mir, una pintora que desperta en l’adolescent la passió per l’art i la pintura, al temps que ell li descobreix a ella l’únic món que coneix: el de les vinyes i el vi.

El treball cinematogràfic es fidelitza al còmic, ajustant la història de David Morancho a un nou llenguatge: l’audiovisual. El tractament dels colors, és un exemple de la fidelitat de la que parlem,  així com l’exhaustiu treball de càsting per tal de trobar als actors més convenients als personatges del còmic, i  que van tancar la primera edició d’aquest projecte que marida vi i còmic, i que la DO Catalunya va posar en marxar per tal de fer difusió de la cultura del vi mitjançant altres expressions culturals.

El primer fragment de treball del curt es va presentar durant la gala de cloenda del Zoom Festival, el festival internacional de ficció per a televisió. Però no serà fins al proper dia 13 de desembre quan es pugui veure íntegre en la seva presentació oficial, que serà el tret de sortida per a un llarg camí que buscarà portar aquesta obra als millors festivals nacionals i internacionals de cinema i curtmetratges.

 

 

Vinòmic-Bohèmia