El cava català s’internacionalitza

En els últims anys les exportacions de cava a països asiàtics suposaven 28 milions d’euros però aquest 2017 han incrementat fins arribar als 80 milions d’euros, segons l’OEMV.

Japó és un dels països asiàtics que més vins acull. Concretament és una destinació enfocada als vins amb un valor afegit, com el vi escumós que s’ha posicionat com a primer vi exportat després de créixer un 13,2 en volum i un 8,9 en valor.

Però a més de l’exportació de vins a l’actualitat els caves estan aconseguint un bon posicionament.

El passat mes de setembre van visitar la regió del cava dos mitjans de comunicació japonesos. D’un d’ells, la periodista Megumi Ichikawa va redactar un article per a Sushan Newa després de visitar diversos cellers elaboradors de cava.

cava
Megumi Ichikawa de visita a un celler

Ichikawa va visitar més cellers, entre alguns d’ells el de Codorniu a Sant Sadurní d’Anoia, Sumarroca a Subirats, Parés Baltà a Vilafranca del Penedès o Jané Ventura al Vendrell.

A l’octubre una altra periodista, Yasuko Nagoshi, de Wands Magazine també va fer una visita a cellers elaboradors de cava per poder redactar un ampli article. En una d’aquestes visites la periodista va visitar el celler Giró Ribot.

La publicació d’aquests dos articles són tot un referent al Japó, cinquè país a nivell mundial en nombre de consumidors de cava, per tant, genera prescripció i influència a consumidors i a professionals d’aquest país.