Un grup de persones transforma un terreny municipal al nord de Sabadell en un hort urbà

A mitjans del segle XIX, l’agricultura en ciutats industrials va tornar a guanyar visibilitat després d’un llarg període de temps. Però, actualment els ajuntaments de moltes ciutats han inclòs polítiques a favor dels horts urbans.

De què es tracta?

Un d’aquest horts de recent creació, és el que es troba al parc fluvial del Ripoll (al nord de Sabadell).

Aquest fa 800 metres quadrats dels quals surten tot tipus de productes de temporada com carbasses, tomàquets, calçots, cebes, cols, enciams o mongetes. I el més important és que no utilitzen cap producte químic.

A més hi col·laboren una desena d’integrants de l’Associació D’Aturats de Sabadell que s’emporten productes de la terra i un bon aprenentatge sobre cultiu.

Aquet hort urbà no té dret d’admissió, és un espai obert a la ciutadania, per tant, un avantatge és que tothom té la possibilitat d’emportar-se aliments.

hort urbà 1

Com va començar?

Arran d’una mobilització ciutadana i d’entitats d’aturats que demanaven cada dilluns, des del 2015,  modificar i transformar l’espai fins convertir-lo en un hort urbà.

Què van aconseguir?

Setmanes després de la gran transformació es va instal·lar el Rebost Solidari que és el que coneixem com l’hort urbà.

Aquest espai va enfocat a l’autoconsum i el medi ambient i ha estat tot un èxit ja que en els últims dotze mesos s’han recollit més de tres tones de productes .

hort urbà 2
Rebost Solidari situat al parc fluvial del Ripoll.