Meritxell Serret lliura els IV Premis Ruralapps

La apps guanyadores dels premis Ruralapps han estat Catatur i Applipur

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, va premiar el passat 29 de sepembre les apps Catatur i Applipur, guanyadores de la quarta edició dels Premis Ruralapps 2017, que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP). Amb aquests premis, que s’han lliurat en el marc de la Fira de Sant Miquel de Lleida, en col.laboracio amb de EURECAT Centre Tecnològic de Catalunya, es vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el sector agrari, alimentari i rural.

La consellera ha valorat l’emprenedoria i innovació que hi ha al sector agroalimentari i al món rural i ha assenyalat que “el sector ha d’afrontar grans reptes, com el de la globalització o el canvi climàtic, i és precisament amb les oportunitats que ens ofereix la  societat del coneixement que podrem avançar, connectant iniciatives i, sobretot, ajudant a assentar persones al territori amb projectes professionals i de vida”. ”

Meritxell Serret amb els guanyadors
Meritxell Serret amb els guanyadors

.

El app Catatur ha estat la guanyadora de la modalitat Ruralapps-ciutadania, on s’inclouen aquelles aplicacions destinades a oferir solucions tecnològiques innovadores en la ciutadania i que facilitin l’accés a la informació en l’àmbit agrari, alimentari i  rural. Creada per Santiago Llinares Moreno, de Barcelona, és una aplicació que facilita les visites dels consumidors als elaboradors i productors de producte gastronòmic per donar a conèixer el seu producte.

L’aplicació Applipur, ha estat la premiada de la modalitat Ruralapps-professional del sector, dedicada a aquelles aplicacions mòbils destinades a oferir solucions tecnològiques innovadores als professionals del sector agrari, alimentari i rural i que millorin els processos de producció i de gestió, l’eficàcia interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat. Ideada per Agropecuària Catalana SCCL, de Sant Fruitòs de Bages, està dissenyada per a ramaders per gestionar correctament els purins generats a les seves explotacions.