FIRA ÀPAT 2017, la Fira Professional dels Aliments Catalans presenta la seva tercera edició amb el recolzament de la xef Carme Ruscalleda

FIRA ÀPAT 2016, la segona edició
FIRA ÀPAT 2016, la segona edició

Carme Ruscalleda va assistir ahir a la presentació de la tercera edició de la Fira Professional d’Aliments Catalans FIRA ÀPAT 2017 que se celebrarà els propers 20, 21 i 22 d’octubre a la Cúpula Events de Las Arenas de Barcelona.  La xef catalana ha mostrat el seu interès en el producte de qualitat català: “Tenim productes importants a Catalunya, i penso que FIRA ÀPAT precisament posa focus sobre ells”.

Montserrat Domènech, Cap del Servei de Promoció de la Qualitat Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya, ha ressaltat la importància de l’existència d’una fira professional d’aquest caire. També Xavier Roget, Responsable de Parc a Taula, iniciativa de la Diputació de Barcelona, ha exposat la tasca que realitzen a l’hora de promocionar productes dins el seu programa i la col·laboració amb FIRA ÀPAT. D’altra banda, Pere Chias, President del Gremi de Restauració de Barcelona ha destacat que actualment “3 de cada 4 persones tenen preferència pels productes de proximitat” una xifra que fa que els restauradors apostin cada vegada més per aquests productes.

El director de FIRA ÀPAT, Josep Garcia, ha destacat que en aquesta nova edició el públic assistent podrà trobar més de 500 referències de producte català i un programa amb més de 60 activitats durant els tres dies. FIRA ÀPAT és una trobada en l’àmbit professional del sector de l’alimentació catalana dirigida als productors per tal de generar trobades amb distribuïdors, botigues, cuiners, responsables de restaurants i hotels i, públic en general. El seu objectiu principal és l’impuls del producte de qualitat català i ha presentat les novetats que trobaran els assistents aquest any a la fira.

Algunes marques de primer ordre com Llet Nostra, Mel Alemany, Plana de Vic o Cafès Pont ja han confirmat la seva presència com a expositors. La fira s’inaugurarà el dia 20 d’octubre a les 15h amb una degustació de fideuà i tancarà portes a les 21h. El dissabte obrirà portes a partir de les 11h fins les 21h i, diumenge la fira restarà oberta des de les 11h fins les 20h. La cloenda de la fira anirà acompanyada d’un tastet de carns a càrrec de l’Escola de cuina Terra d’Escudella.

Tant els professionals del sector com els particulars tenen entrada gratuïta amb el registre previ a www.fira-apat.cat. El cost de l’entrada pel públic general a guixeta serà de 10 euros pels tres dies.