El Govern estableix les ajudes als apicultors catalans del 2017

El DARP, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, està molt conscienciat amb la tasca i la important funció dels apicultors. Per això, aquest any contribuirà a les seves ajudes amb fins a 65000 euros.

L’objectiu d’aquesta ajuda és compensar als apicultors pel manteniment d’arnes.

El treball d'apicultor es un dels més icónics de Catalunya, amb una llarga tradició
El treball dels apicultors es un dels més icónics de Catalunya, amb una llarga tradició

El Govern ha iniciat el procés de les subvencions d’aquest any als apicultors. Una ajuda que por arribar a ser de fins a 65000 euros.
Amb aquesta ajuda es promou el sector de l’apicultura i es reconeix la importància que té dins de la nostra societat, i la contribució de les abelles a la biodiversitat mediambiental de Catalunya.
L’activitat apícola afavoreix l’increment de la pol·linització i, en conseqüència, ajuda al manteniment, la conservació i l’equilibri dels ecosistemes i de l’entorn natural on s’assenten els abellars, així com també en la conservació de determinades espècies vegetals silvestres i a l’increment de rendiments altres espècies conreades, especialment les fructícoles.
D’altra banda, l’apicultura és una tradició fortament arrelada a Catalunya, i el DARP no vol que es piertan les tradicions que fan a Catalunya única i especial.

Així doncs, l‘activitat apícola compleix també amb una funció econòmica lloc que proporciona una part important dels ingressos dels agricultors i contribueix al desenvolupament rural i al manteniment de la població en zones de muntanya o zones desfavorides.
Aquells apicultors que vulguin demanar la subvenció hauran de complir una sèrie de requisits, tals com mantenir el nombre d’arnes al territori català durant un període mínim de 3 mesos abans de presentar la sol·licitud i un mes després de la sol·licitud.

 

També et pot interessar http:fira-apat.cat