El sector de l’alimentació de Catalunya busca un canvi

El DARP busca un consens entre els diferents sectors alimentaris per impulsar el sector amb noves polítiques

La consellera Serret amb els diferents representants
La consellera Serret amb els diferents representants del sector alimentari català

Meritxell Serret, la consellera del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) es va reunir el passat 28 d’Agost amb els membres representants de Taula Agrària i del Centre de la Propietat Forestal per assentar les bases d’una nova política Alimentaria i de Desenvolupament Rural i Marítim.
Tant el Departament d’Agricultura com el sector productor s’han compromès a treballar conjuntament en aquest Pacte Nacional, que ha de permetre articular una política agrària, pesquera, forestal i alimentaria pròpia, amb una visió amplia i transversal desde la producció fins al consumidor, que doni protagonisme a la producció local d’aliments i a la nostra cultura gastronòmica, que es preocupi per la sanitat, la seguretat i la qualitat, i promocioni dietes saludables a partir de produccions i aliments sans i sostenibles que contribueixin al desenvolupament del país.
.La consellera Serret ha destacat la “importància d’establir, com a país, una política alimentaria compartida amb tota la societat, construïda desde la producció i arrelada al territori.  L’alimentació es una política bàsica de qualsevol societat i Catalunya ha de ser conscient del seu patrimoni”. “Per això”, ha subratllat la consellera, “es important tirar endavant un Pacte Nacional d’aquestes característiques, que ens permeti fer front als reptes del segle XXI”.

A la reunió es va acordar que la proposta final que es decideixi serà traslladada al Consell Català de l’Alimentació, (CCA), l’òrgan aprovat pel Govern i que son els representants de la societat civil en l’àmbit de l’alimentació.