Juliol condemna els preus del blat i el cereal

juliol blat

Escasament fa un mes, parlavem sobre l’especulació que es tenia dins del sector agrícola sobre la inflació de preus del cereals i els cultius similars. Bé doncs, el cas és que analitzant aquesta primera desena de juliol, sembla que estadísticament els preus han pujat, deixant el cereal i el blat a uns preus realativament alts i un pèl desorbitats tenint en compte el que veniem tenint fins fa un temps ençà. D’aquesta manera els principals afectats a més dels agricultors que cultiven el fruit, són els majoristes, que estan adonant-se de com els hi està costant tenir un bon marge de beneficis amb la seva venda als minoristes en relació a la compra dels productes en unitats grans.

Les especulacions prèvies han determinat el mercat

Durant aquests dies ja s’especulava bastant i es barajava l’opció sobre la possibilitat que els preus s’elevessin, ja que hi havia dies en què els preus estaven en unes òrbites és o menys normals, i d’un dia cap a l’altre els preus tenien un moviment que no era normal, ja que pujaven desconsiderablement, sense que ni productors, ni agricultors, ni minoristes ni majoristes tinguessin una explicació i un raonament coherent i lògic. Així doncs, el mercat que al cap i a la fi és qui mana, ha decidit que finalment els preus estiguin més elevats del que generalment ens tenien acostumats fins ara, Així ho ha confirmat l’Assosiació de Comerç de Cereals i Oleaginoses d’Espanya (ACCOE), que són una de les organitzacions responsables de decidir els preus de la seva branca dins del sector, o si més no d’analitzar quina és l’activitat econòmica que s’acull internament.

La resposta dels compradors gransserà la clau

Els experts destaquen que caldrà veure no només quines són les variacions dels preus (si pujaran, baixaran o es mantindran), sinó que el més important serà veure quin serà el futur del blat i els cereals dins del mercat agrícola, ja que si els preus pugen i es mantenen en aquestes òrbites és més que probable que les vendes baixin i les produccions siguin menys.

Dit això, haurem de veure com reacionaran els agricultors que cultiven el blat, però sobretot haurem d’estar atents a quina és la resposta dels majoristes, que no s’ha d’oblidar que en gran part són els que decideixen la massificació o no del mercat.

 

Font: El Gourmet Català