S’inicien les reunions per a una cooperació entre Catalunya i Escòcia en l’àmbit agroalimentari i forestal

La consellera Meritxell Serret es va reunir el passat 23 de juny amb el màxim responsable d’Economia Rural i Connectivitat del govern d’ Escòcia, Fergus Ewing.

La consellera Meritxell Serret amb el màxim responsable d’Economia Rural i Connectivitat del govern escocès, Fergus Ewing
La consellera Meritxell Serret amb el màxim responsable d’Economia Rural i Connectivitat del govern escocès, Fergus Ewing

En la reunió entre la consellera Serret del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, DARP, juntament amb el responsable d’Economia Rural i Connectivitat de Escócia, el senyor Fergus Ewing, s’ha acordat impulsar un marc de cooperació estable entre Catalunya i Escòcia en matèria agroalimentària i forestal.

La reunió entre els dos dirigents s’ha realitzat en el marc del Royal Highland Xou d’Edimburg, un fira de referència del sector a Escòcia.

Serret està aprofitant aquest viatge per a diferents assumptes, com el fet que també s’ha estat reunint amb representants d’associacions i a empreses del sector ramader i forestal d’Escòcia per comparar, amb associacions capdavanteres del sector com la National Farmers Union Scotland, Scottish Machinery Ring Association, Lantra Sector Skills Council i Scotland’s Rural College.

Meritxell Serret i Fergus Ewing s’han compromès a impulsar estratègies de cooperació en diferents àmbits, com són la recerca agroalimentària, la formació i capacitació de joves per afavorir les noves incorporacions al sector primari, el cooperativisme o l’anàlisi de mercats, entre uns altres.

Un dels punts més importants a tractar ha estat la necessitat de millorar les relacions comercials dels productes agroalimentaris respectius, així com la voluntat de compartir coneixement i experiències en matèria de gestió forestal.

Precisament, la política forestal centra bona part de les reunions que manté la consellera a Royal Highland Xou. Concretament, Serret es reuneix amb els responsables de la Forestry Comission, a l’Administració forestal escocesa; la Confederació d’Indústries Forestals (ConFor) i l’associació Scottish Land & Estates, amb qui coincideix en la necessitat de potenciar una gestió forestal sostenible, imprescindible per a un adequat manteniment del mitjà natural i per fomentar economia productiva al territori a partir de l’aprofitament econòmic de la fusta dels boscos.

La consellera ha destacat que, a Catalunya, la gestió forestal és la principal eina de prevenció dels incendis forestals.

FONT:  gencat.cat