Se celebra la XVI edició dels premis PITA

Agricultura convoca la XVI edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària, PITA.

Els premis PITA de l'any passat van aconseguir un gran èxit
Els premis PITA de l’any passat van aconseguir una gran participació
Els PITA reconeixen les empreses agràries, les agroindústries i les persones joves emprenedores que han incorporat innovacions per millorar la competitivitat i la sostenibilitatEl Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de Catalunya, DARP, ha convocat mitjançant el Diari Oficial de la Generalitat la convocatòria per a la XVI edició d’aquests premis.

Aquests premis reconeixen i distingeixen tres categories: les empreses agràries, les agroindustrias i les persones emprenedores que hagin realitzat innovacions beneficioses en diversos processos, de cara a millorar la competitivitat i sostenibilitat. Els concursants tenen fins al 22 d’agost per presentar la seva candidatura a la web, on es troba tota la informació.

El premi consta de tres modalitats: una per a l’empresa agrària, una per la agroindústria i una per a joves emprenedors i innovadors. Cada guanyador rebrà un premi de 6000 euros. A més, en cada modalitat hi haurà 3 finalistes més que rebran un generós premi de 2000 euros cadascun.

El termini màxim per resoldre la concessió dels premis serà l’1 de novembre de 2017. Els guanyadors s’anunciaràn a la web de DARP.

Guanyadors de l’any passat

En l’última edició dels premis PITA, els guanyadors i finalistes de les tres modalitats del premi van ser:En la modalitat a l’empresa agrària:
· Guanyadora: Agropecuària Montgai, SL (Balaguer, la Noguera), per la implantació, en una explotació de vedells de engreix, d’una menjadora eficient, dissenyada per reduir el malbaratament del pinso i millorar l’eficiència alimentària.
· Finalista: Associació Agrària Ecològica de Muntanya (Sant Llorenç de Morunys, el Solsonès) per la introducció del cultiu de poma a zones de muntanya en producció agrària ecològica, creant una marca pròpia i comercialitzant en comú.

En la modalitat a la agroindústria:
· Guanyadora: Agrienergia, SANO / Farinera Coromina (Banyoles, el Pla de l’Estany) pel desenvolupament d’una nova farina de sègol que millora la qualitat del pa de sègol, controlant des del cultiu del sègol, la recepció i la mòlta fins a la seva mescla.
· Finalista: Pescadors de Roses, SLU (Roses, l’Alt Empordà), per la implementació d’innovacions sobre la tipologia del producte elaborat com són el fumet de peix o el carpaccio de gambes i la seva comercialització.

En la modalitat al/a la jove emprenedor/a innovador/a:
· Guanyador: Maurici Cot Borràs (Llinars del Vallès, el Vallès Oriental) per la creació d’un producte de pastisseria de qualitat lliure de gluten i lactosa, artesà i inclusiu apte per a tothom.
· Finalista: Gerard Garreta Argerich de Fa falta Grauet, SCP(Saga, la Cerdanya), per la implementació en una explotació de carn de vacum, ecològica i de qualitat, d’una granja de gallines ponedores en llibertat i amb alimentació ecològica, i la comercialització dels ous al mercat local en botigues, restaurants i particulars.

fira-apat-2