Contingut
Agricultura convoca la XVI edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària, PITA.

Aquests premis reconeixen i distingeixen tres categories: les empreses agràries, les agroindustrias i les persones emprenedores que hagin realitzat innovacions beneficioses en diversos processos, de cara a millorar la competitivitat i sostenibilitat. Els concursants tenen fins al 22 d’agost per presentar la seva candidatura a la web, on es troba tota la informació.
El premi consta de tres modalitats: una per a l’empresa agrària, una per la agroindústria i una per a joves emprenedors i innovadors. Cada guanyador rebrà un premi de 6000 euros. A més, en cada modalitat hi haurà 3 finalistes més que rebran un generós premi de 2000 euros cadascun.
El termini màxim per resoldre la concessió dels premis serà l’1 de novembre de 2017. Els guanyadors s’anunciaràn a la web de DARP.
Guanyadors de l’any passat
· Guanyadora: Agropecuària Montgai, SL (Balaguer, la Noguera), per la implantació, en una explotació de vedells de engreix, d’una menjadora eficient, dissenyada per reduir el malbaratament del pinso i millorar l’eficiència alimentària.
· Finalista: Associació Agrària Ecològica de Muntanya (Sant Llorenç de Morunys, el Solsonès) per la introducció del cultiu de poma a zones de muntanya en producció agrària ecològica, creant una marca pròpia i comercialitzant en comú.
En la modalitat a la agroindústria:
· Guanyadora: Agrienergia, SANO / Farinera Coromina (Banyoles, el Pla de l’Estany) pel desenvolupament d’una nova farina de sègol que millora la qualitat del pa de sègol, controlant des del cultiu del sègol, la recepció i la mòlta fins a la seva mescla.
· Finalista: Pescadors de Roses, SLU (Roses, l’Alt Empordà), per la implementació d’innovacions sobre la tipologia del producte elaborat com són el fumet de peix o el carpaccio de gambes i la seva comercialització.
· Guanyador: Maurici Cot Borràs (Llinars del Vallès, el Vallès Oriental) per la creació d’un producte de pastisseria de qualitat lliure de gluten i lactosa, artesà i inclusiu apte per a tothom.
· Finalista: Gerard Garreta Argerich de Fa falta Grauet, SCP(Saga, la Cerdanya), per la implementació en una explotació de carn de vacum, ecològica i de qualitat, d’una granja de gallines ponedores en llibertat i amb alimentació ecològica, i la comercialització dels ous al mercat local en botigues, restaurants i particulars.