Meritxell Serret contra el masclisme rural

La consellera del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, DARP, ha presidit avui la Primera Jornada del Grup de Treball de Dones del Món Rural i Marítim

A la Catalunya rural, només treballa al camp el 15% de les dones
A la Catalunya rural, només treballa al camp el 15% de les dones

Segons Meritxell Serret, “la veu de les dones cada vegada ha d’estar més present als espais on es decideixen les polítiques agràries i pesqueres, a Catalunya i a Europa”. Aquesta ha estat l’obertura del seu discurs en la Primera Jornada del Grup de Treball de Dones del Món Rural i Marítim. Aquesta reunió ha tingut lloc a l’Escola Agrària de Tàrrega, Lleida, el passat 20 de juny.

En aquesta trobada s’ha buscat el parlar sobre temes clau en l’àmbit de política agrària, forestal i pesquera. A més, s’ha buscat analitzar la presència de les dones en aquests sectors econòmics. “La nostra voluntat”, ha dit la consellera, “és fer conscient la ciutadania, i les dones especialment, que el seu paper és indispensable al món rural per tirar endavant els projectes de futur al sector i al territori i que, per tant, han de participar i tenir veu quan es discuteixen totes les polítiques que decideixen aquest futur”.

Segons Meritxell Serret, la igualtat real és un objectiu del Govern. També ha insistit en la importància d’augmentar la presència del sexe femení en les preses de decisions i les comunitats dels diferents sectors.

En la part rural de Catalunya viuen actualment gairebé un milió de dones. No obstant això, únicament representen el 15% del sector d’agricultura, ramaderia i silvicultura enfront d’un 85% per part d’homes. I el sector el qual necessita la major empenta és el de la pesca, on les dones no representen ni el 1%.

Aquesta jornada ha respost a la proposta del DARP per impulsar la presència de la dona en el sector rural català i per lluitar per una igualtat real, de cara a un futur prometedor en el sector. La trobada d’ahir va ser un primer pas de molts cap a aquesta igualtat, el primer pas per contribuir al fet que no es jutgi a una persona pel seu gènere, sinó per la seva capacitat.

FONT: gencat.cat