Reconnectar el món rural amb l’urbà: Benvinguts a Pagès, connectant el rural amb l’urbà

Durant els passats 3, 4 i 5 de juny es ha celebrat a l’segona edició de Benvinguts a Pagès, obrint les portes de 250 productors agrícoles.

Benvinguts a pagès es va celebrar els passats 3, 4 i 5 de juny a tota Catalunya
Benvinguts a pagès es va celebrar els passats 3, 4 i 5 de juny a tota Catalunya

El passat cap de setmana es va celebrar una festa. Una festa rural, que convida a tothom a gaudir de productes catalans casolans i del coneixement de la seva elaboració, cultivació i criança per finalment arribar a la nostra taula. Amb aquest objectiu informatiu i lúdic s’ha celebrat la fira Benvinguts a Pagès per segon any consecutiu, comptant amb més de 15000 assistents.

Les cases de pagès, granges, obradors i pescadors obriran ports perque els familias puguin visitar-les i Conèixer-els de forma gratuïta. Però Benvinguts a Pagès és molt més: restaurants de tota Catalunya oferiran un menú especial amb producte de temporada i de proximitat; els allotjaments faran ofertes especials amb motiu de l’Benvinguts a Pagès; i la majoria de comarques oferiran 1 munt d’activitats complementàries relacionades amb la terra, el producte i la natura. Els assistents poden gaudir així de visites gratuïtes amb degustacions de productes autòctons i de quilòmetre zero: des de veure com es produeix l’oli o el vi, a com es crien les vaques o les ovelles, on creixen les hortalisses i els arbres fruiters o com es elaboren els formatges, la mel o els embotits, entre d’altres.

El projecte està associat amb més de 160 restaurants i més de 200 cases rurals i diferents allotjaments catalans, els quals volen mostrar el seu estil de vida i les seves formes. Benvinguts a Pagès és impulsat per la Fundació Alícia, en col·laboració amb el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, dirigit per la consellera Meritxell Serret. Segons ella, aquest projecte vol “tornar a connectar el món agrari amb l’urbà, ja que no són dos mons separats, sinó que formen part del mateix projecte de societat i país”.

FONT: http://benvingutsapages.cat/es/

r-requena