Meritxell Serret proposa la creació d’un Institut de la llet i productes làctics

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Meritxell Serret  ha proposat 15 accions en el Pla del sector làctic català entre 2017 i 2019, elaborat per diferents experts i especialistes procedents del sector i de l’Administració, i amb gran aportació i ajuda per part dels directors generals d’Agricultura i Ramaderia, i d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Teresa Masjuan i Carmel Mòdol, respectivament.

La presentació va acabar amb un brindis amb llet de vaca entre la consellera Serret, membres d'altres institucions i els propietaris de la granja "El campgran"
La presentació va acabar amb un brindis amb llet de vaca entre la consellera Serret, membres d’altres institucions i els propietaris de la granja “El campgran”

Aquest pla es basa en tres eixos centrals: millora de l’eficiència de la producció lletera, la comercialització i promoció, i la innovació i transferència.

L’acció més important d’aquest pla és la creació d’un Institut de la llet i els productes làctics. Aquesta tindrà com a objectiu augmentar el valor del consum de làctics en les famílies i treballarà en diversos fronts, com el de la nutrició o la sostenibilitat, i fomentar el sector lleter català i proposar noves vies que garanteixin oportunitats per al desenvolupament i la viabilitat del sector.

Segons Meritxell Serret, l’Institut de la llet i els làctics és creat amb la finalitat de que “pugui fer front als reptes que té plantejats i aprofitar noves oportunitats que garanteixin la viabilitat i el desenvolupament de les explotacions del país”. Segons la consellera, el sector català ha viscut una situació molt complicada en els últims anys, a causa del comerç internacional i a partir de la desaparició de les quotes lleteres. Això, no obstant això, ha portat a aquest sector a convertir-se en un molt professionalitzat.

Amb aquests canvis, es pretén que el sector làctic català millori la seva competitivitat tant en la producció com en la distribució, aconseguint una gran diferenciació amb els productes catalans. El suport als productes ecològics, el foment a la internacionalització i el suport a la innovació i transferència del coneixement seran alguns dels punts clau en aquest procés.

 

Font: Gencat

 

r-requena