Meritxell Serret consolida el sector de la fruita dolça amb l’anunci d’unes jornades informatives sobre el seu potencial de les circumscripcions econòmiques

La consellera assegura que aquestes i altres mesures que s’estan planejant serviran per al sector creixi i es consolidi, de manera que estigui totalment recuperat de cara a la propera campanya.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb AFRUCAT, l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, ha programat jornades informatives a Alcarràs, el 5 de juny, i a Corbins, el 20 de juny, amb l’objectiu que els productors coneguin aquest tipus d’eines per poder beneficiarse totalment d’elles de cara a la propera campanya.

Meritxell Serret anunciant les jornades informatives per potenciar el sector de la fruita dolça
Meritxell Serret anunciant les jornades informatives per potenciar el sector de la fruita dolça

Aquestes dues eines són les circumscripcions econòmiques i l’observatori de preus. Segons la consellera Meritxell Serret, ““hem creat tres circumscripcions econòmiques: la de préssec i nectarina, de la pera i de la poma. Aquestes circumscripcions les integra el propi sector productor, que d’aquesta manera es pot autoregular i establir les seves pròpies normes sobre les condicions de comercialització, quins calibres, quines qualitats surten al mercat, en quines condicions es fan el contractes, i aquestes normes són d’obligat compliment per tots els operadors a Catalunya i ajuden a regular molt millor el mercat”.

Amb aquestes jornades, el DARP vol “que el sector conegui el potencial de les circumscripcions econòmiques per a la fruita dolça com a eina que permetrà incidir en la regulació del mercat per prevenir crisi de preus i poder actuar, en cas que es produeixin per minimitzar els efectes”.

D’altra banda, amb la finalitat de promoure el consum de fruita dolça, el DARP ha creat diferents campanyes com per exemple el pla de consum de fruites i hortalisses a les escoles, amb l’objectiu de augmentar el seu consum i conscienciar als nens i nenes perquè creixin envoltats d’hàbits saludables.

FONT: GENCAT

 

r-requena