150 cases de pagès, restaurants, allotjaments i activitats s’apunten a la segona edició de Benvinguts a Pagès

La pagesia d’arreu de Catalunya obrirà les portes del 3 al 5 de juny perquè els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.

La segona edició de Benvinguts a Pagès, que es farà del 3 al 5 de juny, la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. A les comarques tarragonines una quarantena d’explotacions agràries i ramaderes oferiran visites gratuïtes perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.
Així ho ha donat a conèixer avui el director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona, Àngel Xifré, qui acompanyat de la regidoria i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha presentat al Mercat Central de Tarragona, aquesta segona edició.
Xifré ha destacat que “Benvinguts a Pagès és una experiència que va més enllà: a la demarcació, més de 80 restaurants i allotjaments i una trentena d’activitats complementàries s’han sumat a la iniciativa. En total, 150 participants tarragonins en un cap de setmana que, arreu de Catalunya, supera els 850”. “La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants planificar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país” ha afegit.

Visites gratuïtes

El nucli fort del Benvinguts a Pagès són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes, dissabte, diumenge i dilluns.
La majoria d’explotacions, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

 Allotjaments  i menú Benvinguts a Pagès

El mateix web www.benvingutsapages.cat reuneix tots els establiments turístics  i restaurants que s’han afegit a la iniciativa. En el cas dels allotjaments fan ofertes especials per a tot el cap de setmana, i els restaurants oferiran el menú Benvinguts a Pagès que cada establiment adaptarà segons la seva ubicació i estil de cuina, però que tindrà com a denominador comú una gastronomia amb productes de qualitat, de proximitat i de temporada.

Activitats complementàries

I a més de visitar les cases de pagès, d’allotjar-se en un entorn idíl·lic i de menjar els millors productes, els visitants podran completar el cap de setmana amb les gairebé 160 activitats complementàries que ofereixen diverses entitats i agrupacions arreu de Catalunya.

r-requena